Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

A. Γεωργιάδης: " Όσους γιατρούς δε χρειαζόμαστε στον ΕΟΠΥΥ, θα τους απολύσουμε"

Την πόρτα εξόδου θα δούνε οι γιατροί που δεν θα είναι "χρήσιμοι" στον ΕΟΠΥΥ μετά την αξιολόγηση του Οργανισμού όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μπορεί ο κ.Γεωργιάδης να διέψευδε ότι θα γίνουν απολύσεις 1370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ έπειτα από συμφωνία της τρόικας και κυβέρνησης, υπογράμμισε ωστόσο ότι μετά την αξιολόγηση του φορέα δε θα μείνουν όσοι δε χρειάζονται.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» είπε ο υπουργός.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».
Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».

Υπενθυμίζουμε,  ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επεσήμανε με γραπτή του ανακοίνωση ότι είχε λάβει διαβεβαίωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δε θα γίνουν απολύσεις.
Σε ανακοίνωσή του σημείωνε χαρακτηριστικά: «Μετά από μια ολιγόωρη αλλά ουσιαστική συζήτηση εφ όλης της ύλης, ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη για την ισχύ των λεγόμενών του πως δε θα υπάρξει καμία απόλυση σε γιατρούς και δεσμεύτηκε ότι «το μέτρο περί απομάκρυνσης των 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα τεθεί σε ισχύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου