Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κάνει πλάκα ο ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς

Πρόκληση Μπαγίς: Καλεί την Κύπρο να υιοθετήσει την τουρκική λίρα.  
Ο κ. Μπαγίς προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Κύπρος με την προϋπόθεση η Λευκωσία να τα ζητήσει από το κατοχικό καθεστώς.
Με προκλητική διάθεση σχολίασε τις εξελίξεις στην Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν στηριζόταν σε μία φόρμουλα «καζάν-καζάν» (win-win), δηλαδή επωφελή και για τις δύο πλευρές. 

Σημείωσε ότι είναι θετικός στην ιδέα να αποκτήσει η Κύπρος το νόμισμα της Τουρκίας. Συνεχίζοντας την προκλητικότητά του, ο κ. Μπαγίς δήλωσε ότι προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Κύπρος με την προϋπόθεση η Λευκωσία να τα ζητήσει από το κατοχικό καθεστώς.
Παράλληλα, δηλώνει ότι η Αγκυρα δεν θα είχε αντίρρηση εάν η Κύπρος επέλεγε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμά της τουρκική λίρα, «όπως κάνει η ΤΔΒΚ» στα κατεχόμενα εδάφη.
Στις δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους, ο κ. Μπαγίς υπενθύμισε ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση που απέρριψε το σχέδιο Ανάν έφθασε στο σημείο να κηρύξει πτώχευση ενώ προήδρευε της ΕΕ. «Δεν μας αρμόζει να χτυπούμε αυτόν που πέφτει. Να τους βοηθήσει ο Θεός να σωθούν. Ο γείτονας έχει ανάγκη τον γείτονα». Αν τεθεί θέμα, είπε, να βγουν από το ευρώ, και οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουρκική λίρα «εμείς το βλέπουμε ζεστά αυτό. Ελπίζουμε ότι πολιτική αβεβαιότητα δεν θα υπάρξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου