Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Δημοκρατική Συνεργασία ΑΓΕΤ Βόλου»: Καμία υποχώρηση στον αγώνα

Την επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων από την εταιρεία «ΑΓΕΤ Ηρακλής» που εν μέσω διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της μονάδας στη Χαλκίδα με εξαγγελία ομαδικών απολύσεων, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συνεργασία ΑΓΕΤ Βόλου» .

 Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει επίσης το προεδρείο του σωματείου, αλλά και τη δημοτική αρχή Βόλου που λειτουργούν ως εκπρόσωποι της εταιρείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η εταιρεία με λυμένα χέρια από τα αντεργατικά εκτρώματα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αλλά και της τρικομματικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που δίνουν το δικαίωμα στις εταιρείες να εξοντώνουν όλα τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, προχώρησε με τον πιο εκβιαστικό τρόπο στην επίθεση στις αποδοχές μας!
Η τακτική της εταιρείας εν μέσω διαπραγματεύσεων να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας της μονάδας στη Χαλκίδα και να εξαγγείλει ομαδικές απολύσεις έχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ μας για να δεχτούμε τις απαιτήσεις της και να υπογράψουμε νέα ΣΣΕ με μειώσεις! Να μην υποκύψει κανένας στον εκβιασμό του κλεισίματος! Η εταιρεία αν θέλει να κλείσει τα εργοστάσια θα τα κλείσει είτε έχουμε αγώνες είτε όχι. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε δισεκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά μας! Τώρα θέλει να μοιραστούμε τη μείωση των κερδών της!
Στην προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση, απορρίψαμε ομόφωνα την οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών μας που πρότεινε η εταιρεία και αποφασίσαμε απεργίες και κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας τη θέλησή μας, με αποφασιστικότητα και αγώνα, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του μέτρου, να αναγκάσουμε την εταιρεία να το πάρει πίσω.
Καταγγέλλουμε το προεδρείο του ΔΣ του Σωματείου, που επέλεξε συνειδητά να βάλει την εξουσιοδότησή μας για απεργιακή κινητοποίηση στις …καλένδες, στο αόριστο μέλλον, αποδεικνύοντας ότι ήθελε τις απεργίες μόνο για να "εκβιάσει" το "διάλογο". Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο προδοτικός τους ρόλος! Είχαμε προειδοποιήσει ότι η λογική των διαβουλεύσεων και του λιγότερου κακού θα φέρουν νέα μέτρα!
Τι έλεγαν τότε; Ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν σύμβαση με μειώσεις. Τώρα έρχονται και προτείνουν να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι τις προτάσεις της εταιρείας για περικοπές! Να αλλάξουν με την ψήφο τους τη Συλλογική Σύμβαση που είναι σε ισχύ μέχρι τις 31/12/2013 και που δεν μπορεί να την πειράξει η εταιρεία μόνη της! Είναι εκπρόσωποι της εταιρείας! Όλη τους η στάση από την αρχή ήταν βοήθημα για την εταιρεία και τις επιδιώξεις της!
Τώρα λένε ότι σώζουν τους μισθούς των εργαζομένων! ΛΕΝΕ ΞΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ! Αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι σε αυτή την πρόταση, ανοίγουν τους ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ για να έρθουν θύελλες, να σαρώσει η εταιρεία αυτά που έχουν κατακτήσει! Ό,τι έγινε και σε άλλους χώρους! Οι εταιρείες, τα μονοπώλια, το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα: Θέλουν μισθούς 200-300€! Το δίλημμα για εμάς είναι ένα: Ή ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ!
Να κάνουμε στην άκρη τους εκπροσώπους της εταιρείας!
Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, το προεδρείο με επιθέσεις απέναντι στην παράταξή μας και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, προσπάθησε να σηκώσει κουρνιαχτό για να κρύψει ότι λειτούργησε σαν εκπρόσωπος της εταιρείας. Ήρθαν ανερυθρίαστα και πρότειναν τη μείωση των μισθών. Από κοντά και ο Γραμματέας του ΕΚΒ, Δ. Βασιλείου. ο οποίος παραδίδοντας μαθήματα εργοδοτικού συνδικαλισμού είπε ότι ο μόνος δρόμος είναι να πάμε σε μειώσεις μισθών.
Σήμερα, μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της LAFARGE Ελλάδας, ο οποίος και ενημερώθηκε για τα σχέδια της εταιρείας πριν ανακοινωθεί δημόσια το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας! Μάλιστα του ζήτησε ο πρόεδρος της LAFARGE να …μεταφέρει στους εργαζόμενους διαβεβαιώσεις για το εργοστάσιο στο Βόλο και διάφορα μηνύματα, γιατί ο ίδιος ούτε που θα τολμήσει να εμφανιστεί στην πόλη! Και ρωτάμε: Από πότε ο Δήμαρχος Βόλου έχει αναλάβει εκπρόσωπος της εταιρείας προς τους εργαζόμενους;
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Είναι πρόσφατο το παράδειγμα της Χαλυβουργίας του Βόλου, η στάση των τοπικών παραγόντων των κομμάτων της ΕΕ και των βιομηχάνων, αλλά και του εργοδοτικού σωματείου που για να καλύψει την απεργοσπασία και την προδοτική του στάση έλεγε ότι "σώζουμε τις δουλειές μας" και ότι "σώζουμε τους μισθούς μας". Όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε, τις απανωτές απαιτήσεις της εταιρείας. Τώρα, μετά από μειώσεις 18%, τους έχουν με εκ περιτροπής εργασία και συζητιούνται και μαζικές απολύσεις!
ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:
Καμία αλλαγή στη σύμβαση! Καμία μείωση! Όχι στην πρόταση υποταγής του προεδρείου του ΔΣ που μας θέλει συνένοχους για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Οι απαιτήσεις της εταιρείας είναι η αρχή για το πετσόκομμα του μισθού και των δικαιωμάτων μας.
Να προχωρήσουμε άμεσα στις κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε!
Να πάρει πίσω η εταιρεία τα μέτρα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου