Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

O Πρώτος Θάνατος ηλικιωμένης απο την νόσο του Νείλου στο Άρμα Θήβας

Θανατηφόρο ήταν το πρώτο κρούσμα στη Βοιωτία από την Νόσο του Νείλου, το τσίμπημα, δηλαδή, του κουνουπιού.
Θύμα μια 88χρονη από το Άρμα που λόγω της προχωρημένης ηλικίας και της επιβαρυμένης υγείας δεν άντεξε.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε άμεσα στους ειδικούς ψεκασμούς (εκνέφωση) όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και έλη….
Το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Άρμα, με τον Ειδικό Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακομήτρο, το Κέντρο Προληψης Ασθενειών, γιατρούς και ειδικούς επιστήμονες, που ενημέρωσαν τους πολίτες τόσο για την νόσο όσο και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.
«Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ανοιχτούς βόθρους , αυλές, και σημεία με παρατημένα λιμνάζοντα νερά, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στους ψεκασμούς, προκειμένου να μην υπάρξει άλλο κρούσμα» τονίζει ο κ. Γεωργίου, υπενθυμίζοντας όλα όσα οφείλουν να προσέχουν οι πολίτες τις ζεστές ακόμη ημέρες του καλοκαιριού όπου έγινε και ο σχετικός ψεκασμός το βράδυ της Πέμπτης.
Ο Δήμος ενημέρωσε τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστά κτίρια από τις 10.00 το βράδυ και για 2 έως τρεις ώρες, να μην αφήσουν παιχνίδια εκτεθειμένα, να σκεπάσουν τυχόν λαχανικά , αλλά και να κρατήσουν επίσης προφυλαγμένα σε κλειστούς χώρους ζώα και πτηνά.
«Αυτού του είδους οι ψεκασμοί συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα προστασία, για να μην υπάρξει συνέχεια» υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου, λύνοντας την απορία ορισμένων ως προς τον τρόπο των ψεκασμών..
«Δεν μπορεί να γίνει αεροψεκασμός, γιατί κινδυνεύουν ζώα, μέλισσες και άλλα ωφέλιμα έντομα, γι’ αυτό και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται στα συγκεκριμένα σημεία».
«Εμείς πάντως σαν Δήμος θα πράξουμε ότι μας συμβουλέψουν οι ειδικοί, γιατί η υγεία των κατοίκων προέχει» δηλώνει ο Δήμαρχος Τανάγρας, ευχόμενος να μην υπάρξει άλλο κρούσμα στην περιοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου