Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο Μητροπολίτης Πατρών παρέμβει για την "αμαρτωλή" παράσταση "Τα κορίτσια με τα Μαύρα"

Στο πόδι βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Πατρών για την παράσταση "Κορίτσια με τα μαύρα",  μερίδα πιστών απειλεί ότι θα γίνει χαμός αν δοθεί η παράσταση και απειλούν με κινητοποίηση έξω απο το Αρχαίο Ωδείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα επιδιώξει επαφή με το Διεθνές Φεστιβάλ προκειμένου να μεταφέρει τις ενστάσεις του, καθώς και τις ανησυχίες του ποιμνίου του.

Να αναφερθεί ότι η είδηση ότι πάει στην Πάτρα η παράσταση "Τα κορίτσια  με τα Μαύρα" των Ρέππα- Παπαθανασίου,  ο Μητροπολίτης σήκωσε στο πόδι τους πιστούς που από το πρωί, όπου πιστοί συρρέουν στη Μητρόπολη ζητώντας από τον Μητροπολίτη Πατρών να παρέμβει ώστε να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση που θα φιλοξενηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Επιστολή στον Δήμαρχο
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μόλις έμαθε ότι πάει το έργο στην Πάτρα σε σχετική επιστολή του προς τον Δήμαρχο, του γνωστοποιεί ότι η παράσταση θίγει το θρησκευτικό αίσθημα τόσο του ίδιου του Μητροπολίτη, όσο και μεγάλης μερίδας πολιτών. 

Η Συνάντηση με τον Δήμαρχο
Κατόπιν τούτου ο Δήμαρχος Πατρέων είχε σήμερα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Πατρέων εξέφρασε στον κκ. Χρυσόστομο την άποψή του ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σεβαστός και καίριος ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή  που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά και έχουν ανάγκη στήριξης και του εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον Δήμο Πατρέων να προκληθεί το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Η παράσταση θα γίνει χωρίς την αιγίδα του Δήμου;.
O Δήμαρχος της Πάτρας  ανέφερε στον Μητροπολίτη ότι αν εκτιμά ότι η προβολή της παράστασης από το Δήμο συνιστά προσβολή της Μητρόπολης και του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών, τότε είναι διατεθειμένος να ζητήσει από  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων τη διερεύνηση του ενδεχομένου η εν λόγω παράσταση να μην τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Ο Μητρoπολίτης συμφώνησε με αυτή την πρόταση και κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε παράλληλα στον Μητροπολίτη ότι τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο υπερασπίζεται απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης μέσω της Τέχνης και απορρίπτει οποιαδήποτε λογική παρέμβασης, στο ύφος και το περιεχόμενό της.
Για αυτό το λόγο οφείλει να σεβαστεί και το δικαίωμα των πολιτών που επιθυμούν να δουν την παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου