Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΗΜΑΡ «Προγραμματισμένες επισκέψεις του Τομέα Αυτοδιοίκησης στην Αχαϊά»



Στο πλαίσιο των επαφών  του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ με Δημάρχους και άλλους  αυτοδιοικητικούς παράγοντες πραγματοποιήθηκε περιοδεία  στην Αχαϊα την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013.
Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον  υπεύθυνο του Τομέα Αυτοδιοίκησης και βουλευτή  Ευβοίας  Δημήτρη Αναγνωστάκη, το βουλευτή Αχαϊας  και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο  της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη καθώς και στελέχη του Τομέα και της Ν. Ε. Αχαίας  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, τον Δήμαρχο  Αιγιάλειας  Στάθη Θεοδωρακόπουλο και το Δήμαρχο Δύμης Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον προγραμματισμό των έργων  της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ύδρευσης, της άρδευσης, της ανάπτυξης των κοινωνικών δομών παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, της ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού κάλους της περιοχής, καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”.

Από την πλευρά του κλιμακίου της ΔΗΜΑΡ ο υπεύθυνος του Τομέα Δημήτρης Αναγνωστάκης επεσήμανε ότι ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται το σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό ρόλο που έχει να επιτελέσει  ο θεσμός. Αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που προκύπτουν λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς αντιστοίχως τη μεταφορά πόρων από την κεντρική εξουσία στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε προτάσεις και επεξεργασίες της ΔΗΜΑΡ που αφορούν σε βελτιώσεις ή/και αναθεωρήσεις σημείων του «Καλλικράτη» .

Ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Τσούκαλης επεσήμανε από την πλευρά του ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα  η ΔΗΜΑΡ έχει στηρίξει με παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου  καθώς και ότι η παρουσία και συνδρομή της θα είναι συνεχής και απρόσκοπτη  στις προσπάθειες που  γίνονται στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου