Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η δημιουργική περιβαλλοντική Ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Προκοπίου στη βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες (στις 19 Απριλίου) δενδροφύτευση σε διαθέσιμο χώρο μπροστά από το σχολείο και στο γήπεδο Προκοπίου.
Με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον
32 μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης έχοντας χαρούμενη διάθεση, από νωρίς το πρωί (της Παρασκευής) - με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση του Δ/ντη τους κ. Ιωάννη Κούτρα, καθηγητών, του Προέδρου κ. Ιώνννη Κανελλόπουλου και Μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (του Γυμνασίου), των εθελοντών του Συλλόγου Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου - απέδειξαν έμπρακτα τις οικολογικές ευαισθησίες την αγάπη και το σεβασμό τους στη φύση και το περιβάλλον, προχωρώντας στη δενδροφύτευση περίπου 40 δένδρων ποικίλων ειδών εκ των οποίων πολλά πευκάκια, κυπαρίσσια, πικροδάφνες κ.α. ομορφαίνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο την πρόσοψη του σχολείου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Τα δενδράκια παραχώρησε ευγενικά η αρμόδια υπηρεσία του Δασαρχείου της Λίμνης, το οποίο στάθηκε σημαντικός αρωγός στην όλη προσπάθεια των μαθητών.
Ήταν μια ημέρα γεμάτη ζωή, χαρά και ομορφιά. Οι μικροί κηπουροί έχοντας εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ, αγκάλιασαν με αγάπη τα λιλιπούτεια δενδράκια και με απόλυτη φροντίδα τα τοποθετούσαν στο χώμα. 
 Πλούσια περιβαλλοντική δραστηριότητα
Ο γυμνασιάρχης των μαθητών κ. Κούτρας, μας ενημέρωσε με περηφάνια και καμάρι για τα παιδιά «πως συμμετέχουν με ενθουσιασμό - εδώ και καιρό - σε πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα, τη χρηματοδότηση των οποίων βοηθάνε από καρδιάς γονείς και κάτοικοι Προκοπίου».
Με μεράκι δημιουργήθηκε η αεικίνητη περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, η οποία έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα σε ο,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, των αμέτρητων φυσικών θησαυρών αυτού του ευλογημένου τόπου, με συχνή στάση και επιμέλεια στο παραμυθένιο δάσος αλλά και στον μελωδικό ποταμό Κηρέα. 
Επίσης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη των μαθητών στο Καρπενήσι, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής τους αναζήτησης και ενασχόλησης. 
Οι μικροί κηπουροί σε δράση...
Υπέροχες εικόνες με πολλά κοινωνικά μηνύματα γεμάτες από τη ζωντάνια των μικρών φίλων σε απόλυτο συνταίριασμα με την μοναδικότητα του φυσικού κάλλους της βόρειας Εύβοιας.
Μαθητές, καθηγητές, γονείς και κάτοικοι καμαρώνουν συγκινημένοι τα μικρά και τόσο καταπράσινα νεοφυτεμένα δενδράκια με τη δροσερή και υπέροχη αύρα από άκρη σε άκρη στο σχολικό συγκρότημα…
Γιώτα Περήφανου
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Παλιάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου