Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η υπόθεση των πολλών off shore εταιριών που υπάρχουν στην Κύμη έπαιξε ρόλο στην παραμονή της.



Μετά την απόφαση για την παραμονή της ΔΟΥ Κύμης - εξέλιξη θετική για τους κατοίκους της - καθώς εύλογα ίσως αναρωτιούνται οι κάτοικοι άλλων περιοχών γιατί και εκεί δεν διατηρούνται οι ΔΟΥ, αν και έχουν σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένα αιτήματα, θα ήθελα από πλευράς μου να κάνω κάποιες διευκρινίσεις, μετά και από προσωπική επαφή που είχα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα:

Α. Η Κύμη επελέγη μαζί και με τις ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα που θα παραμείνουν (Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, και Πάρου) με το απόλυτα αντικειμενικό κριτήριο του ύψους των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, συνεπώς για τις ΔΟΥ με τα μεγαλύτερα έσοδα θα ήταν ασύμφορο για το δημόσιο και παράλογο να προχωρήσει στο κλείσιμό τους. Τα στοιχεία αυτά είναι αδιάψευστα και στη διάθεση του καθενός.
Β. Ρόλο, έστω και δευτερεύοντα, έπαιξε και η υπόθεση των πολλών off shore εταιριών που υπάρχουν στην Κύμη για την οποία έχει ασκηθεί έντονος κοινοβουλευτικός έλεγχος και από μένα, καθώς, όπως γίνεται κατανοητό, το κλείσιμο της ΔΟΥ θα δυσχέραινε και θα καθυστερούσε τον απαιτούμενο έλεγχο,  έλεγχο για τον οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε όλοι μας, ειδικά καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής των υποθέσεων.
Γ. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι για όσους κατοίκους άλλων περιοχών, για παράδειγμα από την Κάρυστο, προτιμάται, εκτός από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων που θα δημιουργηθούν, να εξυπηρετηθούν από τη ΔΟΥ Χαλκίδας για λόγους π.χ. απόστασης μετά από σχετικό αίτημα αυτό είναι εφικτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου