Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Απαραίτητη η οριζόντια μείωση ή έστω το πάγωμα των δημοτικών τελών

                                                 Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη
Η οριζόντια μείωση ή έστω το πάγωμα του συνόλου των συντελεστών των δημοτικών τελών θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τις δημοτικές αρχές όλων των δήμων της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα, οι τοπικοί δήμοι πρέπει να διευρύνουν ή έστω να διατηρήσουν τις όποιες απαλλαγές των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και των νέων επιχειρήσεων από τη δημοτική φορολογία.
Προχωρούμε σ’ αυτές τις επισημάνσεις μετά τη διαπίστωση ότι από κάποιους δικαιολογείται (ή και προετοιμάζεται) η φορομπηχτική πολιτική δήμων, με το σαθρό επιχείρημα ότι είναι αναγκαία από τη νέα χρονιά η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών, μέσω αποφάσεων αύξησης της δημοτικής φορολογίας.
Οι ίδιοι, αναφερόμενοι στις αντιδράσεις δημοτών για επερχόμενες αυξήσεις δημοτικών τελών, μιλούν για λαϊκίστικες αντιδράσεις που υποκινούνται δήθεν από ορισμένους.
Όμως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Πλέον, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι δήμοι της περιοχής μας έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν τους δημότες τους τείνοντας χέρι βοήθειας και ανακούφισης στα νοικοκυριά που υποφέρουν από την οικονομική κρίση, όπως άλλωστε κάνουν ήδη πολλοί δήμοι άλλων περιοχών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου