Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ουρανία Παπανδρέου Δεν σέβονται ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε το Κοινοβούλιο Ξεπούλημα αντί πινακίου φακής

Δεν σέβονται ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε το Κοινοβούλιο
Ξεπούλημα αντί πινακίου φακής
΄Ηλθε η ώρα να πάνε φυλακή όσοι καταλήστεψαν την Ελλάδα, να διεκδικήσουμε το μόχθο μιας ζωής, τις συντάξεις και τα φάρμακα που δικαιούμαστε και να τους στείλουμε στα σπίτια τους
.


Τα όσα βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, έχουν την εξήγησή τους. Και όσοι ψάχνουν στα παρωχημένα κομματικά, κοινωνικά ή άλλα σχήματα να βρει τις εξηγήσεις, προφανώς ματαιοπονεί. Και το λέμε αυτό, διότι ο καθένας, από έλλειψη γνώσης ή και επιπολαιότητα, σπεύδει κάθε φορά να βρει εξηγήσεις και εξιλαστήρια θύματα, για το κατάντημα μιας χώρας που κάποτε αποτέλεσε το σχολείο της ανθρωπότητας.
Οι νομικοί λένε ότι άγνοια νόμου δεν συγχωρείται και σωστά. Η πολιτική άγνοια όμως, θα έπρεπε επίσης να μην συγχωρείται, κάτι που όμως δεν συμβαίνει, δυστυχώς. Και δεν συμβαίνει διότι οι πληροφορίες που διοχετεύονται στους πολίτες, δεν είναι γέννημα της αλήθειας, αλλά της σκοπιμότητας.
Πακτωλός εκατομμυρίων έχει διοχετευτεί σε λεγόμενα μεγάλα τηλεοπτικά και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και αποβλάκωσης, προκειμένου να μην μάθει την αλήθεια ο πολίτης και να καθορίσει την συμπεριφορά του, την κρίσιμη ώρα των εκλογών κατά πως συμφέρει τους μεγιστάνες της απάτης και του πλούτου και όχι όπως πραγματικά συμφέρει στον ίδιο τον πολίτη.
Η πληροφορία αυτή, δεν είναι αποκύημα φαντασίας, ούτε μια ακόμη δικαιολογία, για την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων. Είναι ατόφια η πραγματικότητα. Σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα προ μηνών στα «Επίκαιρα», αποκάλυπτε τη ροή του χρήματος και τους αποδέκτες του. Προφανώς οι περισσότεροι από ΄μας, δεν πληροφορηθήκαμε ποτέ τίποτα, αλλά είχαμε ήδη καταστεί οι… «ενδεδειγμένοι ψηφοφόροι», μετά μια… εξαίρετη πλύση εγκεφάλου.
Τα αποτελέσματα επί σκηνής, τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε και πτωχεύσαμε. Το ωραίο είναι ότι ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε το πολιτικό θάρρος να ομολογήσει στον καιρό του ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», σήμερα, οι υπεύθυνοι της πτώχευσής μας, επιμένουν ότι σώζουν ανά τρίμηνο τη χώρα, η οποία εν τούτοις, παραμένει σταθερά στο χείλος του γκρεμού… Εκτός κι αν έχει ήδη πέσει μέσα και ούτε καν το έχουμε αντιληφθεί!
Τουλάχιστον έχουμε ένα κοινό τόπο, για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε την πολιτική αλήθεια. Αυτός ο κοινός τόπος, μας βεβαιώνει για τα ακόλουθα:
1. Επιλήσμονες του καθήκοντός τους πολιτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, χρησιμοποίησαν τη δύναμη και ιδιότητά τους, ώστε να επιτύχουν τον παράνομο πλουτισμό τους. Με απλά λόγια, «λαδώθηκαν», πήραν «δωράκια», «μίζες», ποσοστά ή όπως διαφορετικά θέλει να το πει ο καθένας.
2. Κάποιοι άλλοι μεγαλοσχήμονες, ή απλώς απατεώνες, δεν πλήρωσαν στην Πατρίδα αυτά που ης όφειλαν. Φοροδιεύφευγαν δηλαδή κατά σύστημα. Τιμωρήθηκαν; Ποτέ. Τί φταίει; Η ανυπαρξία Κράτους Δικαίου και η πολιτική βούληση να διωχθούν όσοι κλέβουν την Ελλάδα. Γιατί; Διότι πολλοί από αυτούς παριστάνουν… την ίδια την Πατρίδα, ορισμένοι μάλιστα την κυβέρνησαν και την κυβερνούν ακόμη και οι υπόλοιποι είναι οι φίλοι τους, με τους οποίους συνεργάστηκαν, από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι, κατά σύσταση και συμμορία. Σωστά; Σωστά!
Τι δεν καταλαβαίνεις; Και ακόμη: Γιατί τους ανέχεσαι, ενώ όσα έκλεψαν και λείπουν από τα τεμέια του Κράτους θέλουν από πάνω οι θρασύτατοι να τα πληρώσεις εσύ!
Ο ΄Αντων Τσέχωφ, σε ένα χαρακτηριστικό διήγημά του, αναφέρεται σε ένα «άρχοντα» που κατακλέβει την υπηρέτριά του προκλητικά. Της λέει ότι απουσίασε λόγω ασθένειας τρείς ημέρες, οπότε από τα τριάντα ρούβλια που έπρεπε να πάρει θα της δώσει 27. Ο ίδιος μάζεψε και κάτι μικροζημιές που έκανε η υπηρέτρια, ορισμένες ώρες που έλειψε από το σπίτι και της δίνει μόλις 16 ρούβλια, αντί 30. Εκείνη τα παίρνει, τον προσκυνά και του λέει «ευχαριστώ».
Τότε εκείνος την φωνάζει πίσω και της λέει: «Χριστιανή μου, σε κλέβω. Δεν διαμαρτύρεσαι;» Κι εκείνη τον κοιτάζει απλώς, σιωπηλή και απορημένη.
Ο μύθος δηλοί, ότι μας κλέβουν όχι το μεροκάματο, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Κι εμείς τι λέμε; « Ευχαριστώ αφέντη»
Και τους προσκυνάμε από πάνω.
Εν κατακλείδι, μόλις ξαναβρούμε τη λεβεντιά μας, θα πρέπει να τους πούμε ότι απαιτούμε να πάνε στη φυλακή, όσοι ρήμαξαν τον τόπο αυτό και μάλιστα ΤΩΡΑ. Όχι αύριο.
Να δημευθούν οι περιουσίες τους , να γυρίσουν πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, όσα ως κεφαλικό φόρο δώσαμε σε ΔΕΗ και άλλα «ευαγή» ιδρύματα, να διεκδικήσουμε το μόχθο μιας ζωής, τις συντάξεις και τα φάρμακα που δικαιούμαστε και να τους στείλουμε στα σπίτια τους.
Δεν μπορούν πέντε- δέκα οικογένειες να μας κυβερνούν. Δεν βρίσκεις εύκολα στον κόσμο μια δημοκρατική υποτίθεται χώρα να την κυβερνούν σε βάθος ενός αιώνα, παππούς, γιός και εγγονός Και τρομάζει κανείς στη σκέψη ότι… ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει και απογόνους, όπως και η οικογένεια Καραμανλή! Την ατυχία μου…
Καλά, έχουμε τρελαθεί; Είπαμε πλύση εγκεφάλου, αλλά όχι και τόσο.
Και να επιμένει ο ποιητής ότι «του ΄Ελληνα ο τράχηλος, ζυγόν δεν υπομένει». Τώρα, τον πίστεψα!...

Χθές στην βουλη ψηφισαν το ξεζουμισμα του ελληνικου λαου!!Την δευτερα ψηφιζουν το ξεπουλημα της ελλαδας και των ελληνων!!Οι συγχρονοι εφιαλτες σε τρικομματικη συμπνοια!!Η ιστορια και η κοινωνια τους περιμενει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου