Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Να γυρίσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ!!!

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με το σύνθημα «Αρχίζουμε...» κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας με πρώτο σταθμό τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο κόμμα. «Είναι η ευκαιρία ν' αρχίσουμε την πορεία προς τον λαό και την κοινωνία».

Το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και αδιαίρετο. Θα είναι δίπλα σε όλους επισήμανε ο κ. Βενιζέλος κηρύσσοντας πανστρατιά και τόνισε ότι οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές σε όσους αισθάνονται ότι «εδώ ανήκουν...»
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε οτι θα του ήταν εξαιρετικά ευχάριστο αν υπήρχαν και άλλες υποψηφιότητες, αλλά συγκυριακά -λόγω τήρησης του καταστατικού- αυτό δεν έγινε εφικτό.
Σημείωσε ότι η διαδικασία της εκλογή αποτελεί ουσιαστικά μια άσκηση ετοιμότητας και την ευκαρία να επαναπροσεγγίσει το λαό.
Επανέλαβε το «ευχαριστώ» και τη «συγνώμη» προς τον ελληνικό λαό επισημαίνοντας ότι είναι ειλικρινείς.
Σημείωσε ότι υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος για την επανάλειψη φαινομένων κατά τη διαδιακασία της ψηφοφορίας και εξαπέκτυσε επίθεση κατά των κομμάτων εκείνων που υποθάπτουν ή ανέχονται τη βία και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις οποίες χαρακτήρισε φασίζουσες. Οταν όμως ρωτήθηκε για τον πήχη της συμμετοχής απέφυγε να τον οριοθετήσει λέγοντας είναι μια ανοικτή διαδικασία για όλους.
Αναφορικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη και η πρώτη θέση για να ολοκληρωθεί το έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Επισήμανε μάλιστα ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί στη χώρα είναι επικίνδυνο για την πορεία της χώρας και τον Ελληνα πολίτη.
Απαντώντας σε ερώτηση για λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, Υπογράμμισε πάντως ότι από ένα σημείο και μετά δρομολογήθηκε η σωστή στρατηγική που αποδίδει και θα αποδώσει καρπούς.
Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεργασίες επισήμανε: «Δεν θα συνεργασούμε στον αριστερό τυχοδιωκτικό και τα κόμματα της δραχμής.» Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για συνεργασία με τη συμπαθή αριστερά που δεν ανοίγει μέτωπα. Αυτές είναι συμπεριφορές που δεν εναρμονίζονται με το επίπεδο της κρίσης και τις ανάγκες της πατρίδας».
Στο δε ερώτημα για το ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα είναι πάντα μαζί μας. Εχει ο ίδιος προσδιορίσει το ρόλο του.»
Για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και τις δημοσκοπήσεις επισήμανε: «Εχω επίγνωση των δημοσκοπήσεων. Ξέρω το επίπεδο από το οποίο ξεκινάμε. Αλλά πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα ανατρέψουμε την εικόνα και τα προγωνστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου