Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σοφία Πανδή - Παραιτούμαι από τη θέση της Αν. Γραμματέας Β1 Ν.Ε. Νότιας Αθήνας, ΠΑΣΟΚ και από μέλος του κινήματος.

Προς: Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη
Κοιν.: Νομαρχιακή Επιτροπή Β1 ΠΑΣΟΚ
Σύντροφοι,
Δεν υπάρχει ούτε εύκολος ούτε ευχάριστος τρόπος να εκφράσω όλα αυτά που αισθάνομαι. Η πορεία που επέλεξε μια ηγετική κάστα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια, μας
έχει φέρει στα όρια της σχιζοφρένειας. Από τη μία έχουμε τα πιστεύω μας, τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το Σοσιαλιστικό μας κίνημα και από την άλλη καλούμαστε να απολογηθούμε για τα νεοφιλελεύθερα εγκλήματα των κυβερνώντων, για τα οποία ποτέ δεν ρωτηθήκαμε. 
Το κίνημα που θεμελίωσε στην Ελλάδα το Κοινωνικό Κράτος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη έρχεται σήμερα και αποδομεί πλήρως κάθε έννοια προστασίας του πολίτη και μεταβάλει την χώρα μας σε «Δούρειο Ίππο» διάλυσης ακόμα και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα εύκολα θύματα του σάπιου ελληνικού φορολογικού κατεστημένου, φορτώθηκαν απανωτά και δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, τα οποία ανέτρεψαν κάθε οικογενειακό προγραμματισμό. Σαν να μην έφτανε αυτό στοχοποιήθηκε το εισόδημα κάθε μισθωτού και συνταξιούχου, οδηγώντας την συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση και εκατοντάδες επιχειρήσεις στην πτώχευση.

Στην προσπάθειά τους να περάσουν τα αίσχη αυτά όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, επιστράτευσαν χυδαία φρασεολογία προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η ευθύνη για το κατάντημά μας βαρύνει ισόποσα. Έστρεψαν την μια κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη για να καλύψουν την λανθασμένη πολιτική τους.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος των δανειστών και όχι ως ανώτερο πολιτειακό όργανο. Εφαρμόζει αναντίρρητα τις πολιτικές των πιο ακραία συντηρητικών δυνάμεων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πολιτική αυτή δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει η βούληση να βελτιωθεί και η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή της. Και θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό, του οποίου η αξιοπρέπεια και τα όνειρα ποδοπατήθηκαν και η ζωή και το μέλλον ανατράπηκαν.
Για όλους αυτούς τους λόγους καταθέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέα της Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής, της Νότιας Αθήνας, ΠΑΣΟΚ καθώς και από μέλος του κινήματος.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συντρόφους για τους κοινούς και συλλογικούς αγώνες που δώσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.
Είμαι σίγουρη ότι θα συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες, καθώς μας ενώνει κάτι βαθύτερο από τις κομματικές ταμπέλες.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Καλή αντάμωση,
Σοφία Πανδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου