Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δ. Κατσούλης: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Συμμετέχω στην ίδρυση  της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Για την Ελλάδα στην Ευρώπη», στη συγκρότηση ενός νέου σύγχρονου αλλά και ριζοσπαστικού πολιτικού σχηματισμού που στοχεύει να εκφράσει τον λόγο της προοδευτικής κεντροαριστεράς, να συναντήσει την αριστερά της ευθύνης και να αντιπροσωπεύσει τις κοινωνικές 
δυνάμεις της ρημαγμένης από την κρίση μεσαίας τάξης, του κόσμου της εργασίας, της αγωνιούσας και έντιμης επιχειρηματικότητας, της παραγωγής, τον κόσμο της πτώχειας και της ανεργίας, την ρημαγμένη κοινωνία που θέλει μπορεί και πρέπει να ξανασηκωθεί στα πόδια της, με όραμα ανάπτυξης  με ένα σύγχρονο δυναμικό παραγωγικό πρότυπο, με μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης.
Η διαμόρφωση, η ενδυνάμωση και η επίτευξη των στόχων της νέας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας των πτωχοποιημένων τάξεων δεν είναι μόνο ένας εθνικός δρόμος για την αναγέννηση της Ελλάδας, για την Ελλάδα της σκληρής δεκαετίας που ανοίγεται μπροστά μας. Είναι ταυτόχρονα αγώνας  που διεξάγεται στο επίπεδο της ευρωπαϊκής κοινωνίας και του ευρωπαϊκού πολιτικού εποικοδομήματος. Είναι αγώνας με τις αντίστοιχες κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης για την αλλαγή των συσχετισμών, για την προοδευτική διακυβέρνηση της Ευρώπης, για την Ευρώπη των Λαών, για την Ευρώπη των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και της  Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» είναι η θέση όλων των πολιτών που πιστεύουν ότι μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει με την κοινωνία όρθια, παραγωγική, αλληλέγγυη και αισιόδοξη, μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει επιλέγοντας τον προοδευτικό δρόμο για την έξοδο από την δίνη της κρίσης. Αυτόν τον δρόμο μπορούμε να τον συνδιαμορφώσουμε οι πολίτες με την συμμετοχή μας.
H «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» με το «Καλημέρα» της ίδρυσής της, συνεισφέρει με δύο οργανωτικές και καταστατικές μεταρρυθμίσεις στο παλιό, απαξιωμένο και αρχηγοκεντρικό κομματικό σύστημα:  την συλλογική ηγεσία και τον περιορισμό των θητειών στα όργανα και τους θεσμούς καθιερώνοντας την συλλογικότητα και την διαρκή ανανέωση του κομματικού και κατ΄επέκταση του πολιτικού συστήματος. Ακολουθούν και άλλες ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με πράξη και όχι λόγια και θεωρίες.
Οι πολίτες της Εύβοιας που δοκιμάζεται από τις χαμένες ευκαιρίες των χρόνων που πέρασαν, την μεγάλη διάψευση πολιτικών υποσχέσεων και προσδοκιών,  οι πολίτες της Εύβοιας, οι άνεργοι, οι γονατισμένοι από τα δάνεια και την ύφεση μεσαίοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, τα  πτωχοποιημένα από την ύφεση νοικοκυριά, οι νέοι και οι νέες που βλέπουν τον μόχθο των γονιών τους να εξανεμίζεται και τους δρόμους κλειστούς, οι παραγωγοί που βλέπουν το εισόδημα να εξαφανίζεται, οι πολίτες της Εύβοιας που αγωνιούν για την απόλυτη απαξίωση των υποδομών της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας  μπορούν και πρέπει να διαμορφώσουν μία νέα αγωνιστική και προοδευτική Ευβοική «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», για την Εύβοια που μπορεί γιατί έχει δυνάμεις, για την Ελλάδα Στην Ευρώπη.
Την Ελλάδα του χθες την αφήνουμε πίσω, κρατώντας από αυτή όσα συσσώρευσε η εμπειρία και είναι χρήσιμα για την πρόοδο. Προχωράμε μπροστά στην νέα εποχή, στην Νέα Ελλάδα.
 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ στην ΕΥΡΩΠΗ τώρα ανοίγει πανιά και ξεκινά. Είμαστε εκεί, Προχωράμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Τέως  Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου