Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

κρατική ευθύνη και η νέα καθυστέρηση στην καταβολή των προνομιακών επιδομάτων ενδείας


Καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ένδειας (απορίας) στους δικαιούχους τους –που στο σύνολό τους, έχουν ως μοναδικό εισόδημα την κοινωνική αυτή παροχή-, με ότι καταστροφικό και εξαθλιωτικό για τη ζωή αυτών των πολιτών συνεπάγεται, σε μια παρατεταμένη περίοδο όλο και εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.

Τα προνοιακά επιδόματα θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, από σήμερα (Πέμπτη 15 Μαρτίου) να καταβάλλονται. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Κι επειδή οι δικαιούχοι τους θα απευθύνονται στο Δήμο, φορτισμένοι από την καχυποψία και τον φόβο που δημιουργεί το κλίμα των συνεχών και γενικότερων περικοπών και αγωνιώντας για την καθυστέρηση στην καταβολή τους, από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων (και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Αφράτη), διευκρινίζεται ότι:
Η κοινωνική αυτή παροχή είναι Κρατική, η οποία απλώς διανέμεται στους δικαιούχους μέσω των Δήμων. Οι σχετικές πιστώσεις δεν έχουν ακόμη διαβιβαστεί από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας στο Δήμο Χαλκιδέων (όπως και σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας), ώστε να αποσταλούν τα σχετικά εντάλματα στα ΕΛΤΑ και να καταβληθούν στους δικαιούχους τους.
Σημειώνεται πως πρόκειται για 3.593 δικαιούχους σε όλη την Εύβοια (ελλείψει δυνατοτήτων των περιφερειακών Δήμων, η διεκπεραίωση για όλο το Νομό γίνεται μέσω της Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων) και το συνολικό καταβλητέο ποσόν ανέρχεται στα 2.496.740,62 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου