Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Του καλ' άρεσαι!!

Ορέγεται παραμονή;
Συνέντευξη στους Financial Times παραχώρησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει, αν είναι έτοιμος να συνεχίσει ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, αν επιλεγόταν για το αξίωμα αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Δεν θα ήταν σωστό να αποκαλύψω πριν από τις εκλογές οποιαδήποτε τέτοια προτίμηση. Δεν επιθυμώ να εμπλακώ στην προεκλογική συζήτηση", είπε, ενώ έδωσε την ίδια απάντηση και στο ερώτημα αν θα συνέχιζε ως υπουργός Οικονομικών.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση , ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός στο να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής στήριξη σε έναν εναλλακτικό υποψήφιο.
Απαντώντας στην ερώτηση, αν ενισχύει το δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης υπάρχει ο στόχος της βελτίωσης του συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και της επίβλεψης του έργου τους.
Ο στόχος αυτός θα απαιτήσει την αύξηση του προσωπικού του γραφείου και τη δημιουργία μίας μονάδας που θα επικεντρώνεται στην πιο αποτελεσματική επίβλεψη του έργου των διαφόρων υπουργείων, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι κάποιοι από το προσωπικό, ιδιαίτερα όσοι εμπλέκονται στην επίβλεψη των πολιτικών, θα έπρεπε να είναι μόνιμοι και να μην αλλάζουν με κάθε αλλαγή της κυβέρνησης.
Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα έχει διανύσει το μισό δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη και θα είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ανάπτυξη σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου