Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δ. Πιπεργιάς κρατάω την ανεξαρτησία της πολιτικής μου έκφρασης


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο Κosmos Fm100 ο Δημήτρης Πιπεργιάς στην οποία  αναφέρθηκε για την παραίτηση του από το ΠΑΣΟΚ, και σήμερα και το 1985.
Ο Δ. Πιπεργιάς ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι κρατάω την ανεξαρτησία  της πολιτικής μου έκφρασης.
Όταν  οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές επιλογές  από το κόμμα που στηρίζω, έρχονται σε ρήξη με τις αρχές του ίδιου του κόμματος,  έχω την επιλογή να τις καταγγέλλω και να αποχωρώ.  Είμαι στην πολιτική, υπηρετώντας μόνο  αρχές και αξίες, ενώ άλλοι βρίσκονται για ιδιοτελή  συμφέροντα. Δεν έχω καμιά σχέση με αυτούς τους πολιτικούς στο κόμμα μου καθότι αυτοί, όχι μόνο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αρχές και τις αξίες του λαού μας αλλά αντίθετα χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και τους δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι οι υποδομές του ΕΣΥ (νοσοκομεία κ.λ.π νοσηλευτικά ιδρύματα) για ψηφοθηρικούς λόγους. Όλοι οι πολίτες για μένα πρέπει να είναι ίσοι σε θέματα υγείας. Δεν παλεύω να έχει ο δικός μου ψηφοφόρος προσβασιμότητα και να παρακάμπτει τις ουρές στα Νοσοκομεία. Αυτό είναι όχι μόνο άδικο και προκλητικό αλλά ο ορισμός της φαυλότητας.
Παλεύω για να έχουν όλοι οι πολίτες της Εύβοιας  αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Παλεύω όχι οι δικοί ψηφοφόροι να παρακάμπτουν τις ουρές αλλά να μην υπάρχουν ουρές στα νοσοκομεία. Παλεύω οι γιατροί να υπηρετούν όλους τους ασθενείς το ίδιο, χωρίς εγώ να χρειάζεται να κάνω τηλέφωνο στο γιατρό για τον δικό μου ψηφοφόρο.
Χρειάζεται παρέμβαση του εισαγγελέα να δούμε ποιοι πήραν τα επιδόματα μαϊμού και στο νομό. Ποιοι συμμετείχαν στις υγειονομικές επιτροπές; Ποιοι γιατροί υπέγραψαν τα δικαιολογητικά αυτά; Γιατί άλλο να παίρνουν επιδόματα αυτοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και τα δικαιούνται, και να αγωνίζεσαι να πάρουν καλύτερα επιδόματα, και άλλο να τα παίρνουν άνθρωποι που δεν πρέπει, γιατί έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με αυτές τις πολιτικές. Παρουσιάζεται λοιπόν το φαινόμενο αυτοί που πρωτοστατούν με αυτές τις ανήθικες λειτουργίες, σήμερα να κουνούν το δάκτυλο στο λαό ότι αυτός φταίει που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε !!!
Βρίσκομαι σε επαφή με τους βουλευτές, που είπαν φτάνει δεν πάει άλλο μέχρι εδώ. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αδιέξοδη, είπαν OXI και διαγράφηκαν.  Με αυτούς τους βουλευτές και άλλα στελέχη βρίσκομαι σε επαφή, για να συζητήσουμε και να πούμε, ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Η Χώρα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τις τράπεζες. Τα μέτρα που πάρθηκαν καταστρέφουν επιχειρήσεις , εξαθλιώσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της εργασίας. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο ΙΙ υπηρετούν μόνο τους λίγους, τους έχοντες σήμερα τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους.
Δεν μπορούν για παράδειγμα οι περισσότεροι βουλευτές του νομού να ψηφίζουν διατάξεις που χαρίζουν 180 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον Μυτιληναίο από την ΔΕΗ. Να μην παίρνονται μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει φτάσει σε τρομερά νούμερα. Την ίδια ώρα όμως, να ψηφίζουν μέτρα εξαθλίωσης του λαού, με αυξήσεις στο ρεύμα, με χαράτσια, με  μειώσεις μισθών και συντάξεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αυξήσεις  της φορολογίας στους εργαζόμενους.  Να τρομοκρατούν τον κόσμο με την δικαιολογία ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, θα καταρρεύσουμε και δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Πιστεύω να έγινε κατανοητό στα πλαίσια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, το γιατί αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ, και γιατί θα συνταχθώ με τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που επιδιώκουν προοδευτική διέξοδο από την κρίση με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και των φορέων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου