Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αλλαγές προσώπων στο ΠΑΣΟΚ, με εντολή Βενιζέλου

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος συγκαλεί την ΚΟ με στόχο να επισημάνει ότι έως να «διαλυθεί» η Βουλή, λόγω εκλογών, πρέπει να προωθηθούν και να ψηφιστούν σημαντικά σχέδια νόμου -
και για τις μνημονιακές υποχρεώσεις και για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και για την έγκριση άλλων κορυφαίων κυβερνητικών πολιτικών (π.χ. για την ενέργεια).
Γι' αυτό και η πρώτη ανακοίνωση από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφορούσε στην επιβεβαίωση ότι στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων παραμένουν οι κ. Πρωτόπαπας, Ευθυμίου και Μπεντενιώτης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ.Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος και δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι σε οποιονδήποτε δεν το στήριξε στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.
Το επόμενο βήμα του κ. Βενιζέλου θα γίνει για τη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής, ώστε να συνεδριάσει για πρώτη φορά, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη.
Στην εν λόγω Επιτροπή θα συμμετάσχει -όπως συζητούν- το Πολιτικό Συμβούλιο (Ν. Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Γ. Μίχας και άλλοι), οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αλλά και κορυφαία στελέχη (Αν.Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Φ. Γεννηματά κ.ά.).
Πολύ πιθανή θεωρείται επίσης η συμμετοχή στην ευρεία Εκλογική Επιτροπή του κ. Χρ. Παπουτσή.
Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος, μετά την ψηφοφορία και σε κουβέντα που είχε με στελέχη, τους ενημέρωσε ότι είχε θερμή επικοινωνία με τον κ. Παπουτσή, γεγονός που δείχνει ότι θα υπάρξει και συνάντηση άμεσα των δύο στην Ιπποκράτους.
Είναι πασιφανές βέβαια ότι στο εκλογικό «στρατηγείο» , θα συμμετάσχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου και ο επικεφαλής της Επικοινωνίας και του Πολιτικού Σχεδιασμού, κ. Γιάννης Δατσέρης.
Σχετικά με τον γραμματέα του κόμματος, έχουν κατατεθεί στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δύο διαφορετικές εισηγήσεις. Να παραμείνει ο Μ. Καρχιμάκης μέχρι το Συνέδριο και να μη μεσολαβήσουν στο «πυκνό» διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές νέες ψηφοφορίες στο Εθνικό Συμβούλιο, ή να προτείνει νέο γραμματέα σηματοδοτώντας από τώρα την ανανέωση του κόμματος στη «νέα εποχή».
Για τη θέση αυτή προτείνεται μεταξύ άλλων το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου η «λίστα» δείχνει προς συγκεκριμένα στελέχη.
Ο Κώστας Καρτάλης, βουλευτής Μαγνησίας, είναι πολύ πιθανό να «κατέλθει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και να αναλάβει εκπρόσωπος, αν και ακούγονται επίσης ονόματα, όπως της Χριστίνας Μανωλοπούλου, υποψήφιας βουλευτού στην Αχαΐα, του εκ των «Νέων Μεταρρυθμιστών» Γ. Ράπτη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου