Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κ. Σκανδαλίδης: Αφού διέλυσαν στο ίδιο τους το κόμμα κάθε δημοκρατικό Τώρα ψάχνει για προοδευτικές δυνάμεις !!!.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για τα σενάρια συγκυβέρνησης και ιδού τι είπε :
Το θέμα είναι ότι ο λαός προφανώς θα ψηφίσει την Κυβέρνηση που θέλει και θα ψηφίσει πιθανά να αποφασίσει ότι πρέπει να κάνει συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιατί θα πρέπει  να είναι ο κ. Σαμαράς Πρωθυπουργός; Μπορεί να είναι ένας άλλος Πρωθυπουργός, ένας τρίτος Πρωθυπουργός.

Ερ : Μπορεί να είναι και τεχνοκράτης Πρωθυπουργός;
Κ. ΣΚ: Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι τεχνοκράτης, μπορεί να γίνει κατ’ αρχήν μια μεγάλη πολιτική συζήτηση για το τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει αυτή η Κυβέρνηση και αν θα υλοποιήσει τις συμφωνίες και με ποιο τρόπο και σε ποια κατεύθυνση. Γιατί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει προοδευτική Κυβέρνηση και είναι φυσικό αυτό.
Ερ : Υπάρχει χώρος για ένα Πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου την επομένη των εκλογών;
Κ. ΣΚ.: Ακούστε, ο λαός επαναλαμβάνω τα ποσοστά που θα δώσει και εξ αιτίας και του εκλογικού συστήματος υπάρχει μια ρευστότητα κατ’ αρχήν σε ό,τι αφορά το πρώτο Κόμμα. Εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο Κόμμα, θα γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πάνω στο τι Κυβέρνηση χρειάζεται ο τόπος και εκεί, στο πρόγραμμα αυτό θα επιλεγούν και τα πρόσωπα που μπορεί να επιτελέσουν αυτό το ρόλο, νομίζω ότι είναι πρόσκαιρο.
Αλλά το παράδειγμα του κ. Παπαδήμου δεν είναι κακό, μια χαρά παράδειγμα είναι. Απλά θέλω να σας πω ότι αυτό θα βγει από τις κάλπες. Εγώ πιστεύω ισχυρίζομαι ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προτείνει και ο κ. Βενιζέλος το κάνει από χτες ήδη απολύτως γνωστό και σαφές ότι εμείς προτείνουμε να πάμε σε μια αυτοδύναμη χώρα μέσα από μια νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και προτείνουμε προοδευτική Κυβέρνηση. Τώρα από εκεί και μετά ο λαός αποφασίζει.*

Ερ : Προοδευτική Κυβέρνηση θα  μπορούσε να είναι κι ένα πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο των τεχνοκρατών. Δεν θα μπορούσε;
Κ. ΣΚ.: Δεν είναι θέμα τεχνοκρατών, είναι θέμα πολιτικού προγράμματος και ισχυρής Κυβέρνησης. Το ποιος θα ηγηθεί αυτής της Κυβέρνησης εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο Κόμμα, δεν μπορώ να το πω τώρα μου ζητάτε να σας πω κάτι που δεν μπορώ να το υπολογίσω, να το εκτιμήσω.

Ερ : Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ισχυρή πολιτική διεύθυνση, πάντως.
Κ. ΣΚ.: Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε και που είναι θετική για τη χώρα και επιπλέον  έχει ακόμη βήματα μεγάλα και δύσκολα να κάνει.
Από την άλλη μεριά πρέπει να ξαναξεκινήσει όμως η ανάπτυξη και η πορεία προς μια άλλη κατάσταση έστω σταδιακά. Αυτό απαιτεί μια προοδευτική πολιτική. Όλα αυτά θα συζητηθούν προεκλογικά και ο λαός θα δει τις προτάσεις των Κομμάτων και θα αποφασίσει.

*Σχόλιο του eviapost 
Ρε Κώστα μη μας δουλεύεις και το 2009 ο λαός ισχυρή κυβέρνηση έδωσε, αλλά εσείς δεν μπορέσατε να την διαχειριστείτε και πήγατε δεξιά.... 

Τι μαλακίες μας λες τώρα για την κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει προοδευτική κατεύθυνση και να προέρχεται από τις προοδευτικές δυνάμεις.... Τότε τον Οκτώβρη τι σας ενόχλησε και δεν επιλέξατε προοδευτική κατεύθυνση; Tι σας ενόχλησε και δεν συνεργαστήκαμε με τις προοδευτικές δυνάμεις; Μήπως πρέπει να μας ορίσεις τι εννοείς προοδευτικές δυνάμεις; ή απλώς βαπτίζεις το ψάρι κρέας!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου