Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

«Τέλος εποχής» για τη Ρηγίλλης

Μετά την Χαρ. Τρικούπη «Τέλος εποχής» και για τη Ρηγίλλης. Σε κτίριο στη Λ. Συγγρού μετακομίζουν τον Φεβρουάριο τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Νέα Δημοκρατία με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, καθώς το 7.000 τ.μ. κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ’ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.
Στον 2ο όροφο του κτιρίου βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, όλες οι γραμματείες καθώς και αίθουσα μηχανογράφησης. Κάθε όροφος μάλιστα έχει ένα δικό του εκτυπωτικό κέντρο, μια κουζίνα, ένα αρχείο αλλά και τρεις αίθουσες συνεδριάσεων.
Στον 3ο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπόλοιπου ηγετικού δυναμικού της ΝΔ, δηλαδή τα γραφεία των αντιπροέδρων Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, ορισμένα γραφεία τομεαρχών, το γραφείο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου και η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, το γραφείο τύπου, καθώς και τα γραφεία του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη και των αναπληρωτών του.
Μέχρι τώρα όλες οι υπηρεσίες της ΝΔ ήταν διασκορπισμένες σε 24 κτήρια και διαμερίσματα σε όλη την Αθήνα. Και, όπως αναφέρουν επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του σε ένα κτίριο επέρχεται εξοικονόμηση πόρων κατά 32%, τόσο από τη μείωση στο κόστος λειτουργίας (ενοίκια, ηλεκτρικό, καθαριότητα, τέλη) αλλά και από το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία παρέχει πλήρη ενεργειακή θωράκιση στο κτίριο.
Το νεοκλασσικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα «ξενοικιαστεί». Θα μετακομίσει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ σε μια αίθουσα θα υπάρχει οπτικό υλικό από την ιστορία του κόμματος. Θα διατηρήσει επίσης εκεί γραφείο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για «έκτακτες περιπτώσεις».
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου