Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επανέρχεται ο Μητρόπουλος

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «στο Κόκκινο» είπε ότι υπό προϋποθέσεις, δηλαδή αν δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα και αν συμφωνήσουν στο πρόσωπό του όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορεί να συζητήσει να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. 
Με τον τρόπο αυτό από την προσπάθεια συμμετοχής του σ' ένα ψηφοδέλτιο της ευρύτερης Αριστεράς, που θα περιλάμβανε το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Αλέξης Μητρόπουλος έριξε αρκετό νερό στο κρασί του και υπό προϋποθέσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ΣΥΝ θα επιμείνουν στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου μέχρι τέλους. Και αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί τόσο στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ όσο και στην αυριανή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικό επιχείρημα στελεχών του ΣΥΝ είναι ότι στις δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα το όνομα του Μητρόπουλου βρίσκεται πολύ ψηλά μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.
Το ερώτημα που τίθεται εντός του ΣΥΝ είναι εάν ο Αλέκος Αλαβάνος θα «επιμείνει», όπως λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Στο παρασκήνιο γίνονται πολλές κινήσεις από τα «αντίπαλα» στρατόπεδα εντός της πολιτικής συμμαχίας της Αριστεράς. Από τη μια, για να προωθηθεί η υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου και, από την άλλη, για να ευδοκιμήσει η υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου. Και τα δύο συγχρόνως είναι δύσκολο να γίνουν πράξη. Μια συμβιβαστική λύση, εφόσον η σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί, μπορεί να αναζητηθεί σ' ένα πρόσωπο όπως είναι ο Μανώλης Γλέζος. Υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχτεί για να μη διαλυθεί η πολιτική συμμαχία της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου