Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ Στόχος η νίκη στις 8 από τις 13 περιφέρειες


Μέχρι το βράδι  αναμένεται από το ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση υποψηφίων σε 130 δήμους.
Στην Ιπποκράτους τώρα υπουργοί που πάνε Περιφερειάρχες.

Η  έρευση των προσώπων εκείνων που θα εξασφαλίσουν την εκλογική νίκη σε οκτώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τις οποίες δημιουργεί ο «Καλλικράτης», είναι ο στόχος της Ιπποκράτους, όπου σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη, διεξάγεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.  Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να επιστρατεύσει κορυφαία στελέχη ως υποψήφιους για τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς χθες, Τετάρτη, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έστειλε τελεσίγραφο στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που εμφανίζονται απρόθυμα να εγκαταλείψουν τα υπουργικά τους καθήκοντα.
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ πήραν μέρος και οι Ι. Ραγκούσης,  Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη.
Ο κ.  Παπανδρέου έκανε λόγο και για τον τρόπο της επιλογής των υποψηφίων κυρίως στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες με την επισήμανση ότι το κόμμα έχει και διατηρεί τον επιτελικό του ρόλο σε σχέση με τις αποφάσεις και τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο κ. Ρακούσης είπε ότι το διακύβευμα δεν είναι το "ναι" ή "όχι" στο μνημόνιο αλλά το "ναι" ή "όχι" στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. «Επιλέγουμε» είπε  «ικανούς που μπορούν να σηκώσουν τα θέματα και τους θέλει η κοινωνία»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε και εκτενής συζήτηση για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ που θα ξεκινήσει αύριο ενώ έγινε και συζήτηση για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όπου εκεί ξεκαθαρίστηκε τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι η ΔΕΘ δε θα αποτελέσει βήμα παροχών και εξαγγελιών χωρίς αντίκρυσμα καθώς όπως είπαν δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εγγραφής νέων κονδυλίων στον προυποϋπολογισμό.
 
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τώρα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, η οποία έρχεται πρώτη στα γκάλοπ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο βουλευτής Καβάλας Μ.Τιμοσίδης, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, το όνομα του οποίου ακούγεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή τον Δήμο Πάτρας, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, Γκερέκου,  X. Aράπογλου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου