Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ύπαιθρο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των αντιαγροτικών κατευθύνσεων της ΚΑΠ

Η χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ύπαιθρο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των αντιαγροτικών κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και μείωση της αγροτικής παραγωγής, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση «είναι σχέδιο εξαπάτησης των αγροτών ότι έτσι θα αντισταθμίσουν τις αρνητικής συνέπειες από τη μείωση – κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Είναι κοινωνικά απαράδεκτο να καταστρέφεται αγροτική παραγωγή και γόνιμη αγροτική γή.
Τελικά οι πραγματικοί ωφελημένοι θα είναι οι Τράπεζες που σήμερα χορηγούν «πράσινα δάνεια» (απαιτώντας εκχώρηση στην Τράπεζα της σύμβασης που θα συνάψει το λαϊκό νοικοκυριό με τη ΔΕΗ είτε προσημειώσεις ακινήτων) και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα αναλάβουν δουλειές δισεκατομμυρίων (πχ επένδυση στην Κοζάνη)».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την κατάργηση οποιουδήποτε τέλους για ΑΠΕ και καμία επιδότηση των ιδιωτών επενδυτών. Μόνο η πάλη για συγκρότηση ενός Ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας και η πάλη για Λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την παραγωγή και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου