Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Με δελτίο τύπου ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κάνει γνωστό ότι είναι ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. και έκανε προσφυγή

Σας κοινοποιούμε την προσφυγή που υπέβαλε η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ενώπιον του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με την οποία ζητείται η ακύρωση της αριθμ. 320/18-3-2015 απόφασης της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού περί έγκρισης Β1 σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Κηρέως Ν. Εύβοιας».
 
Η προσφυγή αφορά την αναφορά της απόφασης στο ζωτικό για την περιοχή μας θέμα της ΒΙ.ΠΕ. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού παρά την ξεκάθαρη επιστημονική θέση της αρμόδιας μελετήτριας για την ασυμβατότητα της σχεδιαζόμενης ΒΙ.ΠΕ. με τα ισχύοντα χωροταξικά πλαίσια και την ανάγκη η ΚΥΑ που ενέκρινε τη ΒΙ.ΠΕ. να αλλάξει προκειμένου να είναι σύννομη, αποφάσισε την περίληψη της ΒΙ.ΠΕ. στο υπό συζήτηση νέο ΓΠΣ του Δήμου Κηρέως.
Η προσφυγή υπογράφτηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά δεν φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου.
Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα στις 22 Απριλίου 2015 εκδικάζεται η προσφυγή φορέων και κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ενέκρινε τη ΒΙ.ΠΕ.
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. κάνει έκκληση για οικονομική στήριξη ώστε να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής στο ΣτΕ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ρολάνδος Παύλου
Τηλ. 6974456744
Γιάννης Ψαρρός
6973404035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου