Σάββατο 18 Απριλίου 2015

«Οι φοιτητές της σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ - ΙΘΑΚΗ

Τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ στην Σίνδο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Employability Week.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου και τους φοιτητές υποδέχτηκε στο χώρο ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ, κ. Καλαμπαλίκης Βασίλης. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τη χρήση ουσιών καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και τη βοήθεια- καθοδήγηση που προσφέρεται. Η ομάδα των φοιτητών ξεναγήθηκε στους χώρους της θεραπευτικής κοινότητας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν σχετικά με την εμπειρία των μελών από το θεραπευτικό πρόγραμμα, τη διαδικασία που ακολουθείται και την υποστήριξη που λαμβάνουν μέχρι και τη φάση της επανένταξης στην κοινωνία. 

Οι φοιτητές επεσήμαναν την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς και της υποστήριξης που παρέχεται μέσω του προγράμματος στα μέλη του και τόνισαν ότι η φιλοξενία των μελών και των υπευθύνων ήταν ιδιαίτερη εμπειρία για τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου