Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Νέα Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το Σάββατο, και σενάρια ανασκηματισμού;

Συνάντηση  αύριο Σάββατο στις 14:00 θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές της Χαρ. Τρικούπη.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η ατζέντα της συνάντησης θα είναι ευρεία, καθώς θα συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας, κοινωνικά ζητήματα και θέματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Αλλά τα σενάρια για ανασκηματισμό επανέρχονται με αίτημα του Βενιζέλου και σε επίπεδο να είναι όχι δομικός αλλά διορθωτικός

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς αναμένεται η επιστροφή της τρόικας. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, η επιστροφή του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα, αναμένεται σύντομα, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρεϊ, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη και σε ερώτηση που του ετέθη  αναφορικά με το εάν θα βρίσκεται ο κ. Τόμσεν στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου , ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι υπάρχουν «αρκετά θέματα» που θα πρέπει να εξετάσει η αποστολή της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου