Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δικάζεται το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια


Πανελλαδική στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου) προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, οπότε και δικάζεται για δεύτερη φορά σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καθώς κατηγορείται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι...«ρύπανση του περιβάλλοντος».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτίριο 2-Αίθουσα 4 που θα γίνει η δίκη.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει πως η παραπομπή του Γενικού Συμβουλίου της σε δεύτερη δίκη "εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τ.Α. και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους, που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτική εξόντωσης του Ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση".
Σημειώνει δε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, καθώς "γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο που η  μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγάζοντας σε διαθεσιμότητα- απόλυση ακόμη 6.000-8.000  εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα".
"Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και στόχο έχει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση", διαμηνύει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Τέλος, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12:00 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, (κτίριο 2-Αίθουσα 4), όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου