Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τάσος Γέραλης στο FACEBOOK : Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Δεν είναι μια προκλητική κυβερνητική απόφαση το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν γίνεται απλά θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια δεξιά ιδεολογική κυρίαρχη επιλογή, που στόχο έχει να διαλύσει κάθε λαϊκό θεσμό που ενοχλεί.

Χθες ήταν οι οργανώσεις των εργαζομένων κατάφεραν να τους απαξιώσουν και να τους διαλύσουν. Χθες ήταν οι δημόσιοι οργανισμοί μέσα από τους οποίους μια προοδευτική κυβέρνηση μπορούσε να ασκεί προοδευτική πολιτική.
Σήμερα είναι θεσμοί, όπως η ΕΡΤ που δεν είναι απλά μια εταιρεία, είναι η ενημέρωση του λαού, είναι πολιτισμός, είναι αξίες.
Αύριο θα είναι η παιδεία, και μετά η χώρα συνολικά. Θέλουν ένα λαό απόλυτα χειραγωγημένο και υπνωτισμένο χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς αξίες, χωρίς να μπορεί να αντιδρά .
Η ΕΡΤ είναι η οργανωμένη εθνική-λαϊκή φωνή, που ενοχλούσε τόσο τα ιδιωτικά συμφέροντα ξένα και ντόπια.
Στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ όλοι εμείς πρέπει να συμπαρασταθούμε. Πρέπει να βγούμε και να πάμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Πρέπει να φωνάξουμε η πορεία σας έληξε μέχρι εδώ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου