Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Στάη, ο Πεταλωτής και η «λογοκρίσια» στον Βαρουφάκη

Ποιες οι αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης για τη λογοκρισία που έτυχε από την Έλλη Στάη; Ποιον υπουργό κάρφωσε;Τι απαντάει η Στάη από το προσωπικό της Twitter
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για λουκέτο στην ΕΡΤ, ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης με ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους λόγους που «είχε αποκλειστεί» από τη δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια.
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για «Έλληνα Υπουργό Προπαγάνδας»- υπουργός για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, συμπληρώνει ο ίδιος, ο οποίος έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ μετά τη συμμετοχή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης δεν διστάζει να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον «Γιώργο Πεταλωτή».
Στη συνέχεια του κειμένου του στην προσωπική του σελίδα, ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει πως παρόλα αυτά συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, ώσπου μια μέρα τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια Ελλη Στάη «μου ζήτησε σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους».
«Ανησυχούσε ότι αν συνέχισα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η ανασυγκρότηση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Εκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια ραδιοφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορη. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο. Φυσικά τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης, θα πάρει ιδέες για το πως μπορεί να εξαχθεί και στη Βρετανία το ελληνικό μοντέλο».
«Στη διαδρομή από απόψε τα μεσάνυχτα, όταν η ΕΡΤ μείνει σιωπηλή, θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι πολίτες. Σε όλο τον κόσμο», καταλήγει. 
Η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, απάντησε μέσω Twitter στους ισχυρισμούς του οικονομολόγου, Γιάννη Βαρουφάκη περί «αποκλεισμού» του από την δημόσια τηλεόραση και για το γεγονός ότι του είπε η γνωστή δημοσιογράφος να μην πει τη φράση αναδιάρθρωση του χρέους σε συνέντευξη που παραχώρησε.
«Μπαρούφες Βαρουφάκη για αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες τις ΕΡΤ», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλλη Στάη, στον προσωπικό της λογαριασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου