Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πανελλαδική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική απεργία για τις 13 Ιουνίου προκηρύσσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση.
 
ΓΣΕΕ: Απαντάμε με 24ωρη Γενική Απεργία στο λουκέτο της ΕΡΤ
 
"Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.

Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.

Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.

Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση".
 
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας Πέμπτη 13.06.2013

"Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.
 
Η Κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα.
 
Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει για μία ακόμη φορά αυτή την πολιτική, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και σε συντονισμό με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ,
 
ΚΗΡΥΣΣΕΙ
 
24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία για αύριο, Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  (λεωφόρος Μεσογείων).
 
Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» και σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου