Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Z. Κωνσταντοπούλου: Επικοινωνιακό παιχνίδι η απόφαση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

«Επικοινωνιακό παιγνίδι» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή.

«Εδώ δεν κατατίθεται νομοσχέδιο, και δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί. Οι προτάσεις νόμου που προέρχονται από τη Βουλή και όχι από την κυβέρνηση δυστυχώς, με μία ακραία καταχρηστική ερμηνεία του κανονισμού μόνο συζητώνται και δεν τίθενται σε ψηφοφορία. Το ουσιώδες ερώτημα είναι ποιός εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο; Προσωπικά είμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική απέναντι σε αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά παιγνίδια» ερωτά  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορεί να προφασίζεται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ότι επί της ουσιαστικής άρνησης της κυβέρνησης της ΝΔ -επειδή υπάρχει πλέον μια ομολογία ότι κυβερνά μόνο η ΝΔ- η μοναδική τους απάντηση είναι να καταθέσουν μία πρόταση νόμου προερχόμενη από τη Βουλή -δηλαδή πρόταση νόμου που αυτή η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να θέσει σε ψηφοφορία- και να θέλουν με αυτόν τον τρόπο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να πείσουν ότι υπερασπίζονται την κοινωνία απέναντι στις εκδηλώσεις ρατσισμού και τα ρατσιστικά εγκλήματα» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου