Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Απάντηση του Υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου, σε ερώτηση του Δημ Αναγνωστάκη για την ανεργία στους νέους.



Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε, σήμερα 27-5-2013, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για την ανεργία στους νέους.

Ο Υφυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχετικά με τα ενεργά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας στους νέους,             αρχικά δήλωσε πως η ανάσχεση της αυξητικής πορείας της ανεργίας, δεν θα προκύψει μέσα από τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας αλλά από την αναστροφή της υφεσιακής πορείας της οικονομίας και την επαναφορά της, σε τροχιά ανάπτυξης. Συνέδεσε την αναστροφή αυτής της πορείας, με τις πολιτικές που αναπτύσσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολίασε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, να αξιοποιήσει η Ελλάδα το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, κυρίως από τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Λέττα, ώστε να υπάρξει αλλαγή στάσης στο θέμα της ανεργίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εργασίας, απαρίθμησε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται είτε σε επίπεδο σχεδιασμού ή σε πεδίο εφαρμογής, τονίζοντας πως αυτά, τα προγράμματα, απλά ανακουφίζουν την κοινωνία και δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα.
Στη δευτερολογία του ο βουλευτής Εύβοιας έθεσε το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση, που οι έλεγχοι των αρμόδιων οργάνων εντατικοποιούνταν, τότε θα είχαμε αρνητικό ρεκόρ – αύξηση, στον αριθμό των ανασφάλιστων εργαζομένων ανά την επικράτεια.
Κατόπιν ρώτησε τον Υφυπουργό, σχετικά με την εξασφάλιση κονδυλίων, για τη χρηματοδότηση θέσεων κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον προέτρεψε,  να δώσει τα συμπεράσματα της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης στη δημοσιότητα, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα οι Δημοτικές Αρχές.
Στην απάντησή του ο Υφυπουργός δήλωσε, πως πιθανότατα μέχρι την Πέμπτη, θα  προκύψουν θετικές εξελίξεις, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά άμεσα ωφελημένες  θα είναι οι τοπικές κοινωνίες.
Ολοκλήρωσε την απάντησή του τονίζοντας, πως πλέον υπάρχει εμπειρία, που θα χρησιμοποιηθεί, ώστε να παρακαμφθούν οι ΜΚΟ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απευθείας πρόσβαση των ανέργων, μέσω ΑΣΕΠ, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που θα εφαρμοστούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου