Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμως ο βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμη, γνωστός εδώ και μήνες, «πολιτικός γάμος», καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, που εκλέχθηκε το καλοκαίρι με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ είναι και επισήμως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης, που συνεργάζεται εδώ και οκτώ μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αίτηση εγγραφής ως απλό μέλος στη νομαρχιακή Ηρακλείου.
«Αποδεχόμαστε με συντροφική, αγωνιστική και ενωτική διάθεση το αίτημά του, στη βάση των ηθικών, αξιακών και καταστατικών αρχών και καταβολών της αριστεράς, κάτω από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε, στη βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας. Καλωσορίζουμε το σύντροφο Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην οργάνωσή μας και συμπαρατασσόμαστε σε μια ενιαία μαχητική πορεία, για να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα και ένα νέο πολιτικό φορέα παραγωγής ιδεών, πολιτικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας! Για να φύγουν τα μνημόνια και η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής, για να νικήσει η ελπίδα!» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της συζήτησης που έχει ανοίξει και στα πλαίσια της κοινωνικής και ιστορικής επιταγής δημιουργίας ενός ενιαίου αριστερού, ριζοσπαστικού δημοκρατικού φορέα με πρόταγμα τη σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, είναι αδήριτη η ανάγκη της συμπαράταξης όλων εκείνων των ενεργών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, με αναφορές στην αριστερή, προοδευτική δημοκρατική παράδοση, την ηθική ακεραιότητα και τη συνεπή αντιμνημονιακή στάση, προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά, αποτελεσματικά και νικηφόρα η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας .
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου, -συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣYΡΙΖΑ-ΕΚΜ εδώ και οκτώ μήνες,- Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εκτιμώντας ότι η συγκυρία απαιτεί πολλαπλές συνθέσεις και αρραγή συμμαχικά μέτωπα, αιτήθηκε στη νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την εγγραφή του, ως απλού μέλος στην οργάνωση κέντρου του κόμματός μας.
Αποδεχόμαστε με συντροφική, αγωνιστική και ενωτική διάθεση το αίτημά του, στη βάση των ηθικών, αξιακών και καταστατικών αρχών και καταβολών της αριστεράς, κάτω από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε, στη βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας. Καλωσορίζουμε το σύντροφο Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην οργάνωσή μας και συμπαρατασσόμαστε σε μια ενιαία μαχητική πορεία, για να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα και ένα νέο πολιτικό φορέα παραγωγής ιδεών, πολιτικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας! Για να φύγουν τα μνημόνια και η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής, για να νικήσει η ελπίδα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου