Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Μασάζ" σε Βενιζέλο και Κουβέλη θα επιχειρήσει να κάνει αύριο ο Αν. Σαμαράς με νέο νομοσχέδιο.

Άλλο νομοσχέδιο στη θέση του αντιρατσιστικού θα προτείνει ο πρωθυπουργός, μια κίνηση της τελευταίας στιγμής για να κατευνάσει τις αντιδράσεις Βενιζέλου-Κουβέλη, ενόψει της σύσκεψης στο Μαξίμου.


Με ένα νέο νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί τις ποινές του υφιστάμενου νομικού οπλοστασίου για τα εγκλήματα ρατσισμού θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς να υπερκεράσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κ.κ Βενιζέλου (κυρίως) και Κουβέλη, στην αυριανή σύσκεψη των τριών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται πως η απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντώνη Ρουπακιώτη δοκιμάζει τις αντοχές των κυβερνητικών εταίρων που διαπιστώνουν πως το Μαξίμου σκληραίνει τη τάση του, κάτι που εκπέμφθηκε σαφώς και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη που δήλωσε ότι "νομοσχέδιο που δεν θέλει η ΝΔ δεν περνάει, ας το καταλάβουν πως η τρικομματική υπάρχει επειδή τη στηρίζει η ΝΔ".
Έτσι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην απόφασή του να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αλλά, από την άλλη, θα προσπαθήσει να κατευνάσει τους εταίρους του, αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σηκώνει πολύ τους τόνους και, μάλιστα, συναντάται λίγο πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου, με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να στείλει μήνυμα ότι τον στηρίζει πολιτικά.
Έτσι, με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντώνται αύριο στις 18:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του κυβερνητικού έργου, οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την εμπλοκή, που αυτό προκαλεί στην ομαλή συνεργασία των τριών αρχηγών.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να λειάνει τις αντιθέσεις, καθώς, όπως έχει πει σε συνομιλητές του, δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε πολλαπλά μηνύματα στην ομιλία του κατά τη χθεσινή Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σήμερα από την Χαλκίδα που μίλησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το ιστορικό θύμα, κάτι που ίσως ο Ε. Βενιζέλος πιθανό να το συνεχίσει....

Επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων» καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.
Μάλιστα συνεργάτες του αναφέρουν ότι πρόκειται να αντιδράσει έντονα-χωρίς να διευκρινίζουν τον τρόπο- στη περίπτωση που η κυβέρνηση «θάψει» το αντιρατσιστικό.
Πάντως και στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν ήδη διαφορετικές φωνές για το αντιρατσιστικό, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να δηλώνει υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Λίγες ώρες πάντως πριν από την κρίσιμη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και να στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου