Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

H φινλανδική αστυνομία παίρνει παιδικό laptop από 9χρονη κατηγορώντας την για πειρατεία #1

Αντιλαμβανόμαστε ότι η πειρατεία στο internet είναι ένα πρόβλημα, αλλά αυτό πάει πολύ. 

Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε σπίτι 9χρονου κοριτσιού και κατέσχεσε το laptop της, ένα παιδικό Winnie The Pooh laptop, κατηγορώντας την ότι κατέβασε ένα τραγούδι από το Piratebay. Αυτό συνέβη πραγματικά! Όλοι μας ζούμε σε αυτόν τον κόσμο σήμερα.


Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, είπαν στους γονείς του κοριτσιού ότι η σύνδεση τους στο internet χρησιμοποιείται για διαδικτυακή πειρατεία. Η κόρη τους βρήκε ένα τραγούδι που έψαχνε στο Piratebay και το κατέβασε. Αργότερα αγόρασε το album.H οικογένεια έπρεπε να πληρώσει 600€ και να υπογράψει ένα συμφωνητικό μή δημοσίευσης του γεγονότος, αλλά αρνήθηκε. Την Τρίτη η κατάσταση έγινε σοβαρή όταν η Φινλανδική αστυνομία εμφανίστηκε στην πόρτα τους με ένταλμα έρευνας και πήραν το παιδικό laptop της μικρής.

Η καλλιτέχνης του τραγουδιού που κατέβασε η μικρή, Chisu, δήλωσε ότι δεν θέλει να μηνύσει κανέναν και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για το περιστατικό. Επίσης έδωσε ένα link στο Spotify, όπου οι χρήστες μπορούν να ακούσουν δωρεάν την μουσική της. Αυτό δεν σταμάτησε την CIAPC, Φινλανδική ομάδα κατά της πειρατείας, από τη συνέχιση των ενεργειών για λογαριασμό της.

Αν αυτό είχε συμβεί στην Γερμανία, δεν θα υπήρχε καν θέμα, καθώς εκεί οι γονείς δεν θεωρούνται υπεύθυνοι για τις πράξεις πειρατείας των παιδιών τους, αλλά στην Φινλανδία διώκουν πειρατές κάθε ηλικίας.
Το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου κοριτσιού, και το γεγονός ότι κατηγορείται πως κατέβασε ένα μόνο τραγούδι, μας κάνει να αναρωτηθούμε αν αυτή είναι η καλύτερη δυνατή χρήση των μέσων της Φινλανδικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου