Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιδρυτικής διακύρηξης του ΡΙΚΣΥ

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ιδρυτικής διακύρηξης του ΡΙΚΣΥ είναι η “σκέψη” γύρω από την Ευρώπη η οποία είναι  πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο ανοιχτά σε ιδρυτική  διακήρυξη. Ας το δουμε…
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/rikssy-660-logotypo-sinthimata.jpg
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε… :)
“Δεν αρκεί να δηλώνεις ευρωπαϊστής. Ήδη η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης συμπεριφέρεται με «ευρωσκεπτικισμό», σε μία στιγμή που η ευρωπαϊκή ιδέα θα έπρεπε να αποτελεί το δραστικότερο κίνητρο στο ξέφραγο αμπέλι της παγκοσμιοποίησης. Ο ευρωπαϊστής δεν μπορεί να θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του βραχυπρόθεσμου οικονομικού, κρατικού ή κομματικού κέρδους και γι’ αυτό οφείλει να κατανοεί την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την ανάγκη μιας κοινωνικής ένωσης. Ταυτοχρόνως, ως Έλληνας πρέπει να συναισθάνεται πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στον κεντρικό ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων, παρά τις σημερινές του διαιρέσεις.”
Σχολιο:  Υπάρχει λοιπόν σαφής “σκέψη” γύρω από την Ευρώπη. Σκέψη που καλύπτει ένα κενό.
Να σημειωθεί ότι αυτή η έλλειψη “σκέψεως” γύρω από την Ευρώπη μας οδήγησε στην  άκριτη υιοθέτηση  όλων των πολιτικών της Ευρώπης -ως  εθνικές πολιτικές- στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης  ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.   Η κρίση απόδειξε ότι η βιωσιμότητα της χώρας επιβάλει την υιοθέτηση της ντε φακτο ευρωπαϊκής φιλοσοφίας ή οποία είναι: «Η  ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι καλή μόνο αν μας συμφέρει  ως έθνος».
Κατα τα λοιπά  θα παρακολουθήσουμε το εγχείρημα με ενδιαφέρον
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου