Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Απλά μαθήματα marketing για σήμερα το μεσημέρι....


Απλές σκέψεις marketing κάνουμε και αναρτιόμαστε αν κάποιος από εμάς, πήγαινε στον μανάβη να αγοράσει μήλα και ο μανάβης σου έλεγε, τα μήλα μου έχουν φυτοφάρμακα, είναι σάπια, έχουν σκουλήκια, αλλά αγόρασε,  γιατί είμαι διατεθειμένος τα αλλάξω και την άλλη  φορά θα έχω  μήλα που θα είναι φρέσκα, τραγανά, χωρίς φυτοφάρμακα. Εσύ τι θα έκανες;  Θα αγόραζες ή θα του έλεγες «Μεγάλε» πιθανό να ξαναέρθω όταν τα αλλάξεις; Για τώρα, για χαρά…..


Έτσι και εμείς δεν μπορούμε να  ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου για τα διαφθαρμένο, σάπιο ΠΑΣΟΚ και άλλα  στολίδια που είπε. Αν πάμε σε εκλογές, και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, πουν αυτά που είπε ο Ε.  Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ, ποιος θα μπορεί να το στηρίξει; Ο ίδιος τι θα λέει; 
Εκτός και αν ξέρει κάτι. Το κάτι  αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τον σχηματισμό κυβέρνησης σήμερα. Γιατί εμείς δεν μπορούμε αλλιώς να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου.

Γνωρίζει ότι σήμερα το μεσημέρι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πρώτη συνάντηση θα υπάρξει κυβέρνηση; και άρα θα έχει αποφευχθεί ο ίδιος, να αυτοκτονήσει πολιτικά μετά της δηλώσεις  του για το ΠΑΣΟΚ; Γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να συνεχίσει στις αλλαγές που θέλει, ώστε να πάει με νέο κόμμα στις επόμενες εκλογές;

Βέβαια εκτίμηση μας είναι πως οι κάλπες στις 10 ή 17 Ιουνίου είναι προ των πυλών, παρά το γεγονός ότι ο ένας προσπαθεί να φορτώσει στον άλλο την ευθύνη για το πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται κάθε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που έβαλαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την προτροπή του να ασκήσει όλη του την επιρροή στον κ. Τσίπρα και υποστηρίζουν ότι ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΔΗΜ.ΑΡ. άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα έκαναν στο παρασκήνιο.

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.
Ο κ. Παπούλιας θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρένας Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).
Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι αναγκαίο να συγκληθεί η νέα Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, εάν προκηρυχθούν εκλογές . 
Οι εκλογές της 6ης Μαϊου θα μήνουν στην ιστορία ως οι εκλογές που "έφαγα" κόμματα, βουλευτές, βουλευτές που  εκλέκτηκαν και δεν πέρασαν την πόρτα της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου