Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ε.Ε.Τ.Χ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Συνάδελφοι
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε στις 14 Μαΐου  2012 , σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους της κυβέρνησης που καταψήφισε στις 6 Μαΐου  2012   ο Ελληνικός Λαός, έληξε η ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του 2011.


Η πολυεθνική Lafarge, χωρίς χρονοτριβή, έσπευσε με ανακοίνωσή της να «ενημερώσει» τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας ότι διατηρεί το δικαίωμά της από 15 Μαΐου 2012 να εφαρμόσει τις σχετικές διατάξεις.

Αγνοεί προκλητικά ότι ο Ελληνικός Λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία (πάνω από 65%), καταψήφισε όσους υποστήριξαν τα μνημόνια και εμμένει πεισματικά στη στοχοποίηση των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας επειδή αρνήθηκαν να δεχτούν την υπογραφή Σ.Σ.Ε με μνημονιακούς όρους.

Κι επειδή η πολυεθνική Lafarge βιάζεται για την εφαρμογή της μνημονιακής «νομιμότητας», σας παραθέτουμε πιο κάτω τις συνέπειες που υπέστη το τελευταίο διάστημα από την ασέβειά της στην νομιμότητα.
  • Αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, ως εκ του νόμου είχε υποχρέωση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις περικοπές που έκανε στη μισθοδοσία μας τον Νοέμβριο 2011 εξ αιτίας της αλλαγής του προγράμματος εργασίας στην εναλλασσόμενη βάρδια, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο 25.000 Ευρώ.
  • Αρνήθηκε να εφαρμόσει όρους της ΣΣΕ του 2011 και η επιθεώρηση εργασίας, μετά από καταγγελία του σωματείου μας, της υπέβαλε μήνυση.
  • Αρνείται να καταβάλλει την αναλογία της αξίας των κουπονιών στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων από το 2005 και το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας επιδίκασε το ποσό των 234.000 (κεφάλαιο συν νόμιμους τόκους) το οποίο  οφείλει να καταβάλει στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας ….και έπεται συνέχεια.

Η εδώ και χρόνια πεισματική αλλά άκαρπη εμμονή της πολυεθνικής Lafarge να καταργήσει τις Συλλογικές μας Συμβάσεις, την οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεμπερδέψει με το σωματείο της Χαλκίδας

Το δικαίωμά της, όπως ισχυρίζεται, για την εφαρμογή των ήδη απονομιμοποιημένων μνημονιακών διατάξεων που καταργούν τις ΣΣΕ δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, εφόσον αποφασίσει να το ασκήσει.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του σωματείου μας, καλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα:

«Ενημέρωση και λήψη απόφασης να κηρύσσονται 24ωρες, 48ωρες απεργίες και απεργίες διαρκείας, σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει μονομερώς σε περικοπές μισθών, επιδομάτων, όρων Συλλογικών Συμβάσεων ή άλλων παροχών, εξουσιοδοτούμενου του Δ.Σ. το σωματείου να αποφασίζει για το χρόνο κήρυξης και τη διάρκεια των απεργιών».

Πιστεύουμε πως είναι περιττό να τονίσουμε ότι δεν πρέπει κανείς να απουσιάσει από τη Γενική μας Συνέλευση.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλα όσα έχουμε κατακτήσει με κόπους και θυσίες δεκαετιών, είναι κυριολεκτικά στην αέρα εάν δεν αντισταθούμε.

Ο Λαός μας βροντοφώναξε και θα ξανά βροντοφωνάξει πιο δυνατά με την ψήφο του

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας πρέπει να βροντοφωνάξουν το ίδιο ΟΧΙ στην  πολυεθνική  Lafarge που σχεδιάζει την εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων για την κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων.

Να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μακελέψει τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών μας, στην εργασιακή ζούγκλα που οραματίζονται με τα μνημόνιά τους.



Για το Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Κούκουρας Ηλίας                           Τραγουλιάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου