Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μειωμένος 25% ο τζίρος στις εκπτώσεις

Μειωμένος κατά 25% ήταν ο τζίρος των καταστημάτων κατά τις τρεις πρώτες εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη κάμψη των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων, οκτώ στους δέκα εμπόρους επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία του τζίρου τους, ενώ δύο στους δέκα δηλώνουν ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια, εξίσου χαμηλά περσινά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μείωση του τζίρου τις πρώτες 20 ημέρες των θερινών εκπτώσεων είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού κυμαίνεται στο 25%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το 15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν στο 20%.
Φέτος, οι καταναλωτές δεν συγκινήθηκαν παρά τις κατά τουλάχιστον 15% φθηνότερες φετινές εκπτωτικές τιμές, με τη χρήση των πιστωτικών καρτών να περιορίζεται στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων.
Οι αρχικές εκτιμήσεις για το πρώτο εικοσαήμερο των εκπτώσεων δείχνουν μεταξύ άλλων μείωση τζίρου κατά 22%-25% στην ένδυση - υπόδηση, 20%-23% στον οικιακό εξοπλισμό, στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα, 20%-22% στα βιβλία - χαρτικά και δώρα.

πηγή: "Ναυτεμπορική"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου