Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το ευρωομόλογο ποιον έχει "πατέρα";

Την πατρότητα της ιδέας για έκδοση ευρωομολόγου υπερασπίστηκε χθες η κυβέρνηση, τονίζοντας ρητώς στην πρώτη δημόσια δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ ότι ήδη τον Δεκέμβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διατυπώσει δημοσίως την ανάγκη θέσπισής του.

«Εθεσε επισήμως το ζήτημα σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά fora στα οποία συμμετείχε καθώς και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες» δήλωσε ο Αγγελος Τόλκας τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ανέλαβε την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών από την οργάνωση, σε διεθνές επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε μάλλον αμήχανα στην δήλωση Τόλκα σχολιάζοντας απλώς ότι ο νέος υφυπουργός πήρε «άριστα» στην πρώτη του δήλωση αποδεικνύοντας ότι «είναι άξιος κλώνος του κ. Μόσιαλου».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση κάλεσε την ΝΔ, αφού αποδέχεται την ορθότητα της λύσης του ευρωομόλογου, να εγκαταλείψει την μικροκομματική τακτική και την ανέξοδη εσωτερική ρητορική της και να προωθήσει την ιδέα στους ευρωπαίους συντηρητικούς.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2010, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκρότησε επιτροπή υπό την βουλευτή και πρώην επίτροπο στην ΕΕ Βάσω Παπανδρέου με στόχο τη διαμόρφωση μιας ευρείας συμμαχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της έκδοσης ευρωομόλογου, καθώς και για τον συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης, ο κ. Τόλκας ανέφερε ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά κατέθεσε έκθεση για τα ευρωομόλογα και για την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η οποία εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Σώματος.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου