Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο συζητά ο Γιάννης Ραγκούσης

Να βάλουν πλάτη" στην προσπάθεια για ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που να μη θυμίζει τίποτα με αυτό που έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι πολιτικοί ως το «μεγάλο ασθενή», κάλεσε χθες τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔ.
Επίσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εργαζόμενοι σε εφορίες και πολεοδομίες θα καθιερωθεί και απογευματινό ωράριο, που σημαίνει ότι για κάθε υπάλληλο θα αντιστοιχούν 2 απογευματινές ''βάρδιες'' την εβδομάδα.
Σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο Γ.Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές". Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.
Ο Γ.Ραγκούσης τόνισε πως οι αλλαγές αυτές δεν επιβλήθησαν από την Τρόικα αλλά έγιναν για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το Δημόσιο.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου