Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Απολογισμός ενός έργου από τον Δ. Κατσούλη Δήμαρχος Αυλώνος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Ολοκληρώνοντας την θητεία μου ως Δήμαρχος Αυλώνος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσπάθησα να φέρω σε πέρας την αποστολή που μου αναθέσατε, τιμώντας με δύο φορές με την εμπιστοσύνη σας. Κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο λειτουργικό, ικανό να ανταποκριθεί σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ποιότητας ζωής.

1. Υλοποιήσαμε ή δρομολογήσαμε μεγάλα έργα όπως είναι η αποχέτευση Οκτωνιάς και κυρίως η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος, ωριμάσαμε όλες τις μελέτες της αποχέτευσης και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 12.000.000 Ευρώ.
2. Παραδώσαμε στον αθλητικό κόσμο του Δήμου μας δύο Γήπεδα Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και δημιουργήσαμε χώρους αθλοπαιδιάς με σύγχρονο τάπητα σε όλα σχεδόν τα τοπικά διαμερίσματα.


Γήπεδο Αυλωναρίου


3.Φροντίσαμε με συνέπεια την σχολική στέγη αξιοποιώντας πολύ περισσότερους πόρους από αυτούς που έδινε το Κράτος για τις ανάγκες των σχολείων. Απομακρύναμε τον αμίαντο από την στέγη του Δημοτικού Σχολείου Οκτωνιάς. Έργο που ξεχωρίζει σε όλη την Εύβοια είναι η αυλή του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου καθώς και το υπαίθριο αμφιθέατρο. Πολλαπλασιάσαμε τον αριθμό των Παιδικών Χαρών και πλέον δεν υπάρχει χωριό χωρίς Παιδική Χαρά, η τελευταία δημοπρατήθηκε ήδη στην Αχλαδερή.



Αμφιθέατρο Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίο

4. Δημιουργήσαμε αναπτυξιακά έργα οδοποιίας, όπως ο δρόμος Οκτωνιά- Άγιος Μερκούριος, Οριό Μουρτερή και τα υπό κατασκευή τμήματα των δρόμων Άγιος Γεώργιος προς Άγιο Λουκά και Ωρολόγιο προς Κρεμαστό. Έχουμε ώριμες μελέτες για την ασφαλτόστρωση των δρόμων Κάλαμος- Κορασίδα, Μουρτάρι- Μουρτερή, και την ολοκλήρωση των δρόμων Ωρολόγι- Κρεμαστός και Αγιος Γεώργιος Άγιος Λουκάς, έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μόλις ανακληθεί η αναστολή των χρηματοδοτήσεων. Απαιτήσαμε και έγινε η νέα γέφυρα στο Νεοχώρι και ο κόμβος του Οριού.


Δρόμος Οκτωνιά Άγιος Μερκούριος

5. Ενισχύσαμε τα υδατικά αποθέματα με την γεώτρηση του Σκληρού και των Ισωμάτων Αχλαδερής και προχωρήσαμε στην ύδρευση της Κορασίδας, ως πρώτο βήμα για την ύδρευση των παραλιών μας και την τουριστική ανάπτυξη ενώ είναι ώριμη πλέον και η μελέτη για την ύδρευση του Καλάμου. Εκπονήσαμε υδρολογικές μελέτες για Οκτωνιά και Αχλαδερή.

6. Προωθήσαμε τον καθορισμό της ζώνης αιγιαλού και παραλίας στην Μουρτερή, στην Κορασίδα και τον Άγιο Μερκούριο και σε λίγο καιρό θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Μπαίνουν έτσι οι βάσεις της σχεδιασμένης ανάπτυξης.

7. Εξασφαλίσαμε πόρους από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και αποκαταστήσαμε περιβαλλοντικά τους χώρους σε όλες τις χωματερές του Δήμου μας.

Αποκατάσταση χωματερών. Χωματερή Οκτωνιάς


8. Αναπλάσαμε την κεντρική πλατεία Αυλωναρίου, κοινόχρηστους χώρους σε Οριό και Ωρολόγι, κατασκευάσαμε πεζοδρόμια στο Νεοχώρι παρέχοντας ασφάλεια στους κατοίκους του χωριού, δρομολογήσαμε την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Αχλαδερή και στον Λοφίσκο και την διαμόρφωση της πλατείας και του μικρού γηπέδου Ποδοσφαίρου στο Μανδράκι.

Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Αυλωναρίου


9. Αντιμετωπίστηκαν πολλά από τα προβλήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στα χωριά μας με την κατασκευή αποχέτευσης όμβριων στο Νεοχώρι, στο Ωρολόγι, στο Πυργί, στον Άγιο Γεώργιο, στην Οκτωνιά και στο Οριό.

10. Ο Δήμος μας απέκτησε τον μηχανολογικό εξοπλισμό που ήταν αναγκαίος για την λειτουργία του ιδίως στον τομέα της καθαριότητας με την απόκτηση δύο νέων απορριμματοφόρων αλλά και άλλων οχημάτων.

11. Ενθαρρύναμε και στηρίξαμε την δημιουργία του Γυναικείου Συνεταιρισμού AVALONA δείχνοντας τον δρόμο για την αγροτουριστική απασχόληση των γυναικών.

12. Διαχειριστήκαμε το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας κοινωνική φροντίδα σε περισσότερους από 200 συνδημότες μας και ανάλογο αριθμό εξυπηρετήσαμε στον Δήμο Δυστίων με την Δημοτικής μας Επιχείρηση.

13. Δημιουργήσαμε την Λέσχη Φιλίας Ηλικιωμένων του Δήμου Αυλώνος και παρείχαμε στήριξη στην Τρίτη Ηλικία.
Κύριο μέλημά μας ήταν να κάνουμε πράξη την σχεδιασμένη ανάπτυξη και γιαυτό σε συνεργασία με τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εκπονήθηκε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανίχνευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Αυλώνος. Η διαδικασία αυτή ήταν μία κορυφαία συμμετοχική διαδικασία γιατί πήραν μέρος όλοι οι φορείς του Δήμου μας. Από αυτή προέκυψε το Αναπτυξιακό Συμβούλιο, ένας πρωτοποριακός θεσμός που τώρα καθιερώνεται σε όλους τους Δήμους.

Όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα, ούτε προχώρησαν δίχως εμπόδια. Κυρίως τα εμπόδια προέρχονται από νοοτροπίες στείρας άρνησης και εύκολης απορριπτικής κριτικής. Εμπόδια ήταν και οι δικές μας αδυναμίες και παραλείψεις. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι γιατί ρίξαμε τον σπόρο μίας άλλης συμμετοχικής αντίληψης των δημοτικών πραγμάτων. Ευχόμαστε στο μέλλον να ριζώσει αυτός ο σπόρος. Εμείς θα σταθούμε πάντοτε δίπλα σε ανάλογες προσπάθειες ως αρωγοί και ενεργοί πολίτες.



Αγαπητέ συνδημότη, Αγαπητή συνδημότισσα

Ενόψει των αλλαγών στους Δήμους και στις Περιφέρειες και δεδομένων των συνθηκών που δημιουργήθηκαν γύρω από τη συγκρότηση της δημοτικής προοδευτικής παράταξης έκρινα σκόπιμο να ολοκληρώσω, σε αυτή την φάση, την θητεία μου στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσω ενώπιον σας και ενώπιον των πολιτών της Εύβοιας την υποψηφιότητά μου για την αποστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό έγινε κυρίως γιατί πιστεύω ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά δεν πρέπει να μένει αγκιστρωμένος στις καρέκλες αλλά να αναζητά τις αποστολές για τις οποίες νομίζει ότι μπορεί να φανεί χρησιμότερος στους συμπολίτες του.

Έθεσα υποψηφιότητα για την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας γιατί πιστεύω, πράγματι, ότι από την θέση αυτή μπορώ να είμαι χρησιμότερος στην Εύβοια και ιδιαίτερα στον τόπο που γεννήθηκα και ο οποίος με τίμησε με την επιλογή του να τον υπηρετήσω οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα, τις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τους στόχους που τόσα χρόνια είχαμε στον Δήμο Αυλώνος, ιδιαίτερα στους τομείς των έργων υποδομής και της ανάπτυξης, σου ζητώ να μου δώσεις έναν σταυρό προτίμησης, ψηφίζοντας τον συνδυασμό «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ», για να μπορέσω με μεγαλύτερη δύναμη να αγωνιστώ για όσα διακυβεύονται στην Περιφέρεια για την περιοχή μας και τα χωριά μας.

Ειδικότερα, βρίσκεται σε εξέλιξη το ΕΣΠΑ, το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και τα επόμενα χρόνια είναι τα κρισιμότερα. Από εκεί προσδοκούμε την χρηματοδότηση των υπολοίπων έργων αποχέτευσης που προαναφέρω. Εκεί πρέπει να δώσουμε την μεγάλη μάχη για να κερδίσουμε τις χρηματοδοτήσεις. Η συμμετοχή μου στην Περιφέρεια μπορεί να επιδράσει καθοριστικά για να κερδίσουμε.

Η περιοχή μας έχει ανάγκη από έργα υποδομής που θα την οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία. Όλα αυτά τα έχουμε καταγράψει και σχεδιάσει. Απαιτείται η προώθησή τους σε αντίστοιχα προγράμματα. Έργα οδοποιίας, έργα προστασίας των πολιτιστικών μας μνημείων, έργα ανάδειξης των παραλιών μας και των χωριών μας. Θέλω να μου δώσεις την εντολή, με την ψήφο σου, να είμαι παρών στα περιφερειακά κέντρα λήψης των αποφάσεων και να αγωνιστώ για την διεκδίκηση των στόχων μας.



Αγαπητέ συνδημότη, Αγαπητή συνδημότισσα

Παραδίδω έναν Δήμο οργανωμένο, λειτουργικό και κυρίως απαλλαγμένο από αδιαφανή και αδικαιολόγητα οικονομικά βάρη. Ο Δήμος Αυλώνος είναι ο καλύτερος στην περιοχή από άποψη λειτουργικότητας. Μετέχουμε στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με σημαντικά εφόδια, εάν τα διαφυλάξουμε τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εγώ σε κάθε περίπτωση ως ενεργός πολίτης θα είμαι παρών στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Με την δική σου εντολή, ως Περιφερειακός Σύμβουλος, θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

Το «ταξίδι» των αγώνων για την ανάπτυξη των χωριών μας, που ξεκίνησε πριν από δώδεκα χρόνια, συνεχίζεται…

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ,


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

1 σχόλιο:

  1. ολα καλα τα εκανες δημαρχε,αλα μια ραμπα σε 5 χιλιομετρα παραλιας,για να ριχνουμε τις 40 και πλεον βαρκες μας δεν σε ενειαξε να κανεις,με αποτελεσμα να δεινοπαθουμε και να παθαινουμε κηλη για να της σπρωχνουμε.ελπιζουμε να γινει καποια στιγμη και αυτο.....με φιλικους χεραιτισμους στελιος φραιδακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή