Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Με αφορμή την Επανίδρυση ....

Με αφορμή τη κατάθεση νομοσχεδίου, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, (διαβάστε επόμενη ανάρτηση). Έχουμε να κάνουμε το παρακάτω σχόλιο.
Το 2000-2001 την ΕΤΒΑ, την πώλησαν  στην Πειραιώς, έτοιμη με τεχνογνωσία και εμπειρία, ως εργαλείο στήριξης της Ελληνικής Βιομηχανίας η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την ενέργεια της αυτή με οικονομικά στοιχεία. Η επιλογή εκείνη την στιγμή ήταν επιλογή όχι της συγκυρίας άλλα μιας άλλης στρατηγικής που στην πορεία άλλαξε προς φιλελεύθερες στρατηγικές. Στο όνομα του ενσυγχρονισμού και της ΕΕ, η οικονομία μας δεν χρειάζεται αυτού του είδους τα εργαλεία για το κράτος.
Οι Φιλελεύθερες πολιτικές, που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σημίτη και αργότερα του Καραμανλή, δεν οριζόταν πλέον με τον παραδοσιακό ορισμό, αλλά με το νέο ορισμό που ο Άξονας Γερμανίας-Γαλλίας έχει ορίσει και θέλει να επιβάλει σε κάθε «αδύναμη» χώρα της ΕΕ. Για την χώρα μας έχουν επιλέξει το ρόλο όχι της περιφερειακής χώρας με λόγω και παρέμβαση στην περιοχή. Για να το πετύχουν αυτό η χώρα πρέπει να μην έχει δίκτυα (τηλεπικοινωνιακά, μεταφορικά, τραπεζικά),  χωρίς Εθνική Βιομηχανία, γιατί έτσι δεν θα έχει Περιφερειακή και Οικονομική Παρέμβαση στη περιοχή μας. Για να το πετύχουν αυτό απομάκρυνα με την κυβέρνηση Καραμανλή αργότερα κάθε Ελληνική «θεσμική» επένδυση από την περιοχή.

Σήμερα η πολιτική αυτή σε συνάρτηση με το πλιάτσικο της Δεξιάς και την διεθνή κρίση έφεραν την χώρα στο όρια της κατάρρευσης. Για το αν σωθεί θα εξαρτηθεί από το κόμμα το ΠΑΣΟΚ και όχι από την Κυβέρνηση του. Αν θέλει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της χώρας και των εργαζομένων στο νέο περιβάλλον έχει καλώς, γιατί με μαθητευόμενους μάγους που δεν ξέρουμε τι σκοτεινούς  σκοπούς υπηρετούν δεν υπάρχει μέλλον και οι εργαζόμενοι δεν θα τους υπηρετήσουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου