Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

To σχέδιο του ΥΠΟΙΚ Όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πληρώσουν φέτος τέλη κυκλοφορίαςΑνατροπές στα τέλη κυκλοφορίας έρχονται με το σχέδιο που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης. Σχετικά με τα τέλη, τα οποία πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους, το σχέδιο προβλέπει την ένταξη των οχημάτων που αποκτήθηκαν από το 2010 και μετά στο καθεστώς των τελών κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που απαλλάσσονταν μέχρι σήμερα, θα πληρώσουν τέλη.
Επί της ουσίας, όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πληρώσουν φέτος τέλη κυκλοφορίας. Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:
Τέλη κυκλοφορίας. Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη 100.000 κάτοχοι οχημάτων που σήμερα απαλλάσσονται. Οχήματα που έχουν ταξινομηθεί από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά θα ενταχθούν στα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με όσα προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών, θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη όλα τα οχήματα. Για παράδειγμα τα οχήματα 1.400 - 1.800 κυβικών που σήμερα οι ιδιοκτήτες τους καταβάλλουν μηδενικά τέλη, διότι εκπέμπουν λιγότερους ρύπους κάτω των 100 γραμμαρίων, θα κλιθούν να καταβάλλουν τέλη και το ποσό κυμαίνεται:
Από 50 - 70 ευρώ,  στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη.
Και  από 100-200 ευρώ για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα. Το τελικό ποσό, κάθε λεπτό τροποποιείται   ανάλογα με την πολιτική κατάσταση.
Επίσης στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι η μείωση των τελών για τα μεσαίου κυβισμού οχήματα, καθώς και για τα οχήματα που είναι μεγάλης ηλικίας και πληρώνουν πολύ υψηλά τέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου