Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Χαλκίδας “Διαγραφή του Χρέους – Ρήξη με την ΕΕΗ Πρωτοβουλία Χαλκίδας “Διαγραφή του Χρέους – Ρήξη με την ΕΕ       σας προσκαλείστην εκδήλωση – συζήτηση: “Ρήξη με την ΕΕ: και μετά τι;”  
που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19:00    στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας.
Ομιλητές:

Ø Αντωνόπουλος Παύλος, Kέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης ΟΛΜΕ
Ø Παπουλής Κώστας, Οικονομικά της περιφερειακής ανάπτυξης
Ø Χαριτάκης Κώστας, Δημοσιογράφος
Όλοι μας έχουμε ζήσει στο πετσί μας τη μνημονιακή βαρβαρότητα που εξαπέλυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι «θεσμοί» των δανειστών-τοκογλύφων τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε απόπειρα εναντίωσης, ή και απλής διαφωνίας με το παραμικρό μέτρο, η μόνιμη επωδός που χρησιμοποιεί η εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση είναι: «μα άμα δεν περάσουμε τα μέτρα, θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ!». Σιγά-σιγά ο κόσμος απομυθοποίησε το ευρώ και η πλειοψηφία του λαού έχει καταλάβει ότι η ζωή ήταν καλύτερη εκτός ευρώ. Μόλις όμως κάποιος τολμήσει να σκεφτεί να βγούμε από το ευρώ, τότε μας λένε: «μα άμα βγούμε από το ευρώ, θα μας διώξουν από την ΕΕ!». Μια ΕΕ, η οποία έχει αποδείξει πλέον ότι καμία σχέση δεν έχει με τις ανθρωπιστικές αξίες, αλλά πρόκειται για στυγνό μηχανισμό επιβολής της θέλησης των τοκογλύφων.
Πολλές χώρες τόλμησαν να υιοθετήσουν άλλες πολιτικές, εκτός κοινών νομισμάτων (είτε ευρώ είτε δολάριο): Ισλανδία, Εκουαδόρ, Αργεντινή κ.α. Σε κάθε μία από αυτές τις χώρες υπάρχει πλούσια εμπειρία στα ζητήματα διαγραφής χρέους, εξόδου από κοινό νόμισμα. Έτσι, το επόμενο λογικό επιχείρημά των εκμεταλλευτών μας είναι: «Άλλο αυτές οι χώρες και άλλο η Ελλάδα».
Κόντρα λοιπόν στο φόβο που καλλιεργούν συστηματικά οι δανειστές-εκμεταλλευτές μας μέσω των τηλεοπτικών καναλιών της διαπλοκής, επιχειρούμε μέσα από αυτή την εκδήλωση και με την παραπέρα δράση μας, να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα: «Ρήξη με την ΕΕ: και μετά τι;»
Απαιτούμε:
Ø  Όχι στα μνημόνια - Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο
Ø  Λεφτά για το λαό! Μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, και θα αντιμετωπίζουν την ανεργία.
Ø  Κανένα σπίτι στα χέρια τοκογλύφων!
Ø  Στάση πληρωμών! Ούτε δεκάρα στους δανειστές-τοκογλύφους.
Ø  Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο, που τις έχει ήδη χρυσοπληρώσει!
Ø  Διαγραφή του χρέους τώρα με έξοδο από ευρώ και ρήξη με την ΕΕ!
Ø  Να αποφασίζει ο ίδιος ο ελληνικός λαός για το παρόν και το μέλλον του και όχι οι ξένοι επικυρίαρχοι!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου