Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΚΕ: «Κυβερνητική προσπάθεια οικονομικής ασφυξίας των ενεργών συνδικαλιστικών οργανώσεων»



Το Φεβρουάριο του 2012, όπως είναι γνωστό, εν μέσω μνημονίων και περικοπών, και αφού όλα είχαν αρχίσει και κατέλυαν,  καταργήθηκε  ο Οργανισμός της Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται.


 Με ένα τεράστιο αποθεματικό και μεγάλη ακίνητη περιουσία,  έπεσαν στη μαύρη τρύπα του Ελληνικού χρέους, χάθηκαν παροχές προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι έδιναν και δίνουν ακόμα ένα ποσοστό για όλα αυτά που τους χορηγούνταν, όπως κοινωνικός τουρισμός, πολιτιστικά,  στεγαστικά δάνεια, παιδικοί σταθμοί , επιδότηση ενοικίου, βιβλία κ.λ.π.

 Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται  η παρακράτηση μέσω των ενσήμων των εργαζομένων, ποσό που φτάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιστρέφονται για όλες τις δράσεις μόλις τα 13 εκ. ευρώ περίπου.
 
 Έχουν ήδη σταλεί δεκάδες έγγραφα με γνωστοποιήσεις των προβλημάτων και τα στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα.

 Οι εργαζόμενοι των δύο αυτών  Οργανισμών έμειναν μετέωροι για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια απορροφήθηκαν στον ΟΑΕΔ, όπου αυτός θα ήταν ο Οργανισμός που θα διαχειρίζονταν υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία των καταργηθέντων Οργανισμών.

 Μέσα σε όλο αυτό το ΑΛΛΑΛΟΥΜ και μετά από αρκετούς μήνες (πάνω από έξι),  ο ΟΑΕΔ  σε ότι αφορά την επιχορήγηση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, άρχισε να στέλνει χρήματα προς αυτές, καλύπτοντας μισθοδοσίες , περικόπτοντας όμως αρκετά χρήματα στα λειτουργικά  έξοδα των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις τους (ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΙΚΑ κ.λ.π.).

Να σημειωθεί εδώ ότι Μισθοδοσία και λειτουργικές δαπάνες προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και μέρους του Απριλίου του 2013 δεν  έχουν σταλεί ΠΟΤΕ  αδικαιολόγητα.

 Μετά τα παραπάνω έγινε διακοπή στο ρεύμα  του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, αφού ο ΟΑΕΔ δεν το πλήρωσε, εξάλλου ο λογαριασμός είναι ακόμα στο όνομα της Εργατικής Εστίας, ούτε όμως και το Εργατικό Κέντρο μπορούσε να συμβάλλει οικονομικά σε αυτό, αφού έγιναν οι περικοπές  στις λειτουργικές του δαπάνες και έχουν μειωθεί τα έσοδά του από τις συνδρομές των Σωματείων μελών του, λόγω του κλεισίματος  πολλών επιχειρήσεων.

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί και χωρίς προειδοποίηση η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, τη στιγμή που υπάρχουν μεγαλόσχημοι εργοδότες που της χρωστούν εκατομμύρια ΕΥΡΩ και δεν πραγματοποιείται καμιά διακοπή στη παροχή τους.
  Κάναμε παρέμβαση και συνδέθηκε το ρεύμα, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε, αφού παραμένει απλήρωτος ο λογαριασμός και είναι υποχρέωση πια του ΟΑΕΔ να λύσει το θέμα, γιατί θα αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα.

  Η προσπάθεια να πνίξουν οικονομικά τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, με δεδομένο την άφαντη Γ.Σ.Ε.Ε. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου