Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΚΕ: Εύβοια είναι η ΜΑΝΩΛΑΔΑ του Τουρισμού στην Ελλάδα



Την Δευτέρα 16/6/2014 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε Ξενοδοχεία της περιοχής Ερέτριας σε συνεργασία της Κοινωνικής Επιθεώρησης Ν. Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Εύβοιας.


Αυτό που διαπιστώθηκε εκφράζεται και  στην δήλωση του  Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος Χότζογλου Γεωργίου, ότι η Εύβοια είναι η ΜΑΝΩΛΑΔΑ του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην μόνη Ξενοδοχειακή Μονάδα που ο έλεγχος έδειξε ότι κρατείται το Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο, η Σ.Σ.Ε. και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε ικανοποιητικό επίπεδο είναι το  PALMARIVA, που τελεί υπό καινούργια ιδιοκτησία.

Στα υπόλοιπες Ξενοδοχειακές μονάδες GRAND BLEU  - HOLIDAYS , IN EVIA και ΑVANTIS, οι εργασιακές συνθήκες ήταν τουλάχιστον  ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ.

Μη τήρηση Σ.Σ.Ε., κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, μη παράδοση στοιχείων στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, διπλές καταστάσεις Επιθεώρησης Εργασίας, υπογραφή παράνομων και  καταχρηστικών ατομικών Σ.Σ.Ε., ήταν μέσα στο μενού των παρανομιών τους.

Το δυσάρεστο ήταν ότι στο ένα Ξενοδοχείο είναι ιδιοκτήτης ο κ.ΚΑΛΦΑΣ, που είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας  κ. ΧΕΛΜΗ, που του γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων και συμφωνήθηκε να γίνουν από κοινού προσπάθειες για συμμόρφωση της τραγικής κατάστασης, που θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των προσφερόμενων υπηρεσιών για τους τουρίστες, τους Ξενοδόχους αλλά και της τοπικής οικονομίας εν γένει.
Είναι αδιανόητο σε μια αγορά που είναι δίπλα στην Αθήνα να μην μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα οφέλη από την αύξηση του τουρισμού.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και με τις κεντρικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Η από κοινού προσπάθεια όλων μας (Ελεγκτικοί Μηχανισμοί, Εργατικό Κέντρο, Σωματεία, Ξενοδόχοι, Δήμοι, Περιφέρεια κ.λ.π.) να αναπτύξουμε τον Νομό μας σε σωστή βάση, να του δώσουμε την προστιθέμενη αξία που δικαιούται και αξίζει απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα είναι επιβεβλημένη.


Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου