Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η απάντηση του Τσίπρα στον Βενιζέλο

Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από την πρόσκλησή του στους κυβερνητικούς βουλευτές να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση, δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Αυγή», το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Τσίπρας καλείται να σχολιάσει τα περί «πρόσκλησης αποστασίας» που του καταλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απαντά:


«Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: "Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός". Γι' αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Βενιζέλος «τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου