Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Τζαβάρα «Μνήμες από παλιά επαγγέλματα και επιχειρήσεις στην Χαλκίδα»



Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Κώστα Τζαβάρα «Μνήμες από παλιά επαγγέλματα και επιχειρήσεις στη Χαλκίδα».
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Χαλκιδέων (χορηγός της έκδοσης) και ο Δήμος Χαλκιδέων. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους Αλέκο Αίσωπο, Βαγγέλη Τσονίδη και Δημήτρη Διακομόπουλο και θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα.

Το βιβλίο θα διατίθεται στην είσοδο της αίθουσας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ξανά ζει η παλιά Χαλκίδα μέσα από τις 450 σελίδες του νέου βιβλίου του ταγματάρχη ε.α. Κώστα Τζαβάρα, το οποίο είναι αφιερωμένο στα παλιά επαγγέλματα και τις παλιές επιχειρήσεις της Χαλκίδας.
Παγωτατζήδες, σαμαλιτζήδες, σαλεπιτζήδες, παστελάδες, γιαουρτάδες, αμαξάδες, πεταλωτές, καμουρτζήδες, τσαγκάρηδες, εφημεριδοπώλες και όλα τα υπόλοιπα παλιά επαγγέλματα αναφέρονται στο βιβλίο του Κώστα Τζαβάρα. Μορφές που έχουν σφραγίσει την πόλη τις περασμένες δεκαετίες καταγράφονται στο εξαιρετικό αυτό βιβλίο. Μορφές που χάθηκαν μαζί με τα επαγγέλματά τους, όπως και εκείνη η εποχή.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Κώστα Τζαβάρα. Τα άλλα δύο είναι «Ψαχνά Ευβοίας» (εκδοθέν το 2000) και «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913» (εκδοθέν το 2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου