Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Αναγνωστάκης στην εκπομπή Επικαιρότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης



Ο βουλευτής της Εύβοιας απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την άρση του αδιέξοδου στο χώρο των πανεπιστημίων, τονίζοντας πως δεν επιδιώχθηκε ποτέ ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος και για αυτό η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.
Συνέχισε λέγοντας, πως η κυβέρνηση έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη σε συμπεριφορές πολιτικού ¨τσαμπουκά¨, αλλά για την περίπτωση που θα επιχειρηθεί πολιτική επιστράτευση για την επίλυση του ζητήματος, η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι αντίθετη, όπως και σε κάθε άλλη πολιτική επιστράτευση. Κλείνοντας την τοποθέτηση του για τα πανεπιστήμια, συνέστησε ψυχραιμία και ευχήθηκε να επικρατήσει η κοινή λογική, που επιζητά την επίλυση του προβλήματος μέσω του διαλόγου.
Στη συνέχεια της παρουσίας του, ερωτήθηκε για τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ενδεχόμενο συνεργασιών με αφορμή τόσο τις δηλώσεις της βουλευτού της Ν.Δ Ντόρας Μπακογιάννη όσο και τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της Εύβοιας και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, τοποθετήθηκε τονίζοντας πως τα περιθώρια επανασύνδεσης με το κυβερνητικό σχήμα πλέον δεν υπάρχουν. Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, πως η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, όπως μαρτυρείται και από τα δημοσκοπικά  ευρήματα, καταδεικνύει την ανάγκη για κυβερνήσεις συνεργασιών και κάτω από αυτήν την προοπτική, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί, αρκεί να υφίσταται και να διατηρείται, ένα αποδεκτό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλησης. Αναφερόμενος στη συνέχεια, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο βουλευτής της Εύβοιας, τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίξει σχηματισμούς, που δίνουν απαντήσεις μέσω των προγραμμάτων τους στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αποκλείοντας τους διπολισμούς του τύπου μνημόνιο – αντιμνημόνιο και Καλλικράτης – Αντικαλλικράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου