Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κάμερον προμήθευσε με χημικά τη Συρία

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από την αποκάλυψη της Κυριακάτικης εφημερίδας «Μail» ότι δέκα μήνες μετά την έναρξη του εμφύλιου στη Συρία που έχει κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους η Βρετανία προμήθευσε με χημικά όπλα τη Δαμασκό.

"Η Βρετανία επέτρεψε σε εταιρίες να πουλήσουν χημικά στη Συρία τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή νευροπαραλυτικών αερίων. Η κυβέρνηση του Λονδίνου χορήγησε άδειες για εξαγωγές φθοριούχου κάλιου και φθοριούχου νάτριου. Οι άδειες ανακλήθηκαν έξι μήνες αργότερα, όταν η Ε.Ε έδωσε το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ασαντ", γράφει το δημοσίευμα της κυριακάτικης "Mail".
Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στο Βρετανικό πολιτικό σύστημα και πολλοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Σημειώνεται ότι ο Κάμερον εμφανίζεται την ίδια ώρα λάβρος κατά της χρήσης χημικών και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή μια δυναμική επέμβαση στη Συρία.
Η ίδια εφημερίδα, πάντως αποκαλύπτει το μέγεθος του χημικού οπλοστασίου του Ασαντ. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει στη «φαρέτρα» της χίλιους τόνους νευροπαραλυτικών αερίων, όπως υποστηρίζουν Γάλλοι πράκτορες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου